اگر شما يکي از اين مراجع را با تحقیق و از یکی از راههای سه گانه ذیل اعلم تشخیص داده و انتخاب نمودید نمی توانید تغییر دهید. مگر اینکه اعلم بودن مرجع دیگر برای شما احراز شود.
اما اگر انتخاب مرجع شما با نظر شخصی بوده و شرایط شرعی در آن رعایت نشده، صحیح نبوده است بنابراین می توانید از نو با رعایت شرایط شرعی که در ادامه می آید، مرجعتان را انتخاب نمایید.
در رساله­ هاي توضيح المسائل مراجع آمده است:
براي شناختن مجتهد اعلم سه راه وجود دارد:
اوّل: خود انسان اهل علم باشد و بتواند مجتهد اعلم را بشناسد.
دوم: دو نفر عالِم عادل كه مي‏توانند مجتهد اعلم را بشناسند و تصديق نمايند؛ البته به شرطي كه دو نفر عالِم عادلِ ديگر با گفته آنان مخالفت ننمايند.
سوم: عده‏اي از اهل علم كه مي‏توانند مجتهد اعلم را تشخيص دهند و از گفته آنان اطمينان حاصل مي‏شود، مجتهد يا اعلم بودن كسي را تصديق كنند.(1)
ممكن است تشخيص اعلم مشكل باشد و چند نفر مجتهد به عنوان مراجع هم سطح معرفي شوند.
مراجعي كه موجود هستند و جامعه مدرسين حوزه علميه قم بعد از رحلت آيت الله اراکي به عنوان مراجع مورد توجه انتخاب و اعلام کردند، عبارت‏اند از حضرات آيات: خامنه‏اي، شبيري زنجاني، وحيد خراساني، مكارم شيرازي و... مراجع ديگري مانند آيات عظام :صافي، سيستاني و...وجود دارند که اگر چه در اين انتخاب نيامده­اند، اما آنان نيز به عنوان مراجع، مورد نظر هستند.
پي‌نوشت‌:
1. توضيح المسائل مراجع، مسئله 3.