باسلام وخسته نباشید اگربعدازاینکه برای تسبیحات اربعه برخاستیم شک کنیم که تشهد را به جاآوردیم یاخیر چه باید بکنیم-اگردرنماز4رکعتی شک کنیم که در رکعت سوم هستیم یاچهارم درتمام حالات مثلادرسجده یارکوع و...-اگردرنمازجماعت در رکعت دوم به امام جماعت رسیدیم زمانیکه امام تشهدمیخوانندماهم بایدبخوانیم یاخیر دررکعت چهارم درمورد تشهد وسلام چطور کلا توضیح دهید که تکلیفمان چیست

پرسش 1:
اگر در نماز4رکعتي شک کنيم که در رکعت سوم هستيم يا چهارم در تمام حالات مثلا در سجده يارکوع و...

پاسخ:

2. اگر مأموم در نماز چهار رکعتي شک بين سه و چهار نمايد در هر جاي نماز باشد، بنا را بر چهار بگذارد و نماز را تمام کند و بعد از نماز يک رکعت نماز احتياط ايستاده و يا دو رکعت نماز احتياط نشسته بجا آورد.(2)
پي نوشت:
1. امام خميني، توضيح المسائل، مسأله 1199. مطابق با فتواي آيت الله خامنه اي.

پرسش 2:
اگر در نمازجماعت در رکعت دوم به امام جماعت رسيديم زماني که امام تشهدمي خوانند ما هم بايد بخوانيم ياخير ؟

پاسخ:

3. اگر نمازگزار در رکعت دوم به امام جماعت اقتدا کند. قنوت و تشهد را همراه امام بخواند،ولي احتياط آن است که موقع تشهد امام به حالت نيم خيز بنشيند يعني انگشتان دست و سينه پا را به زمين بگذارد و زانوها را بلند نگه دارد.(1)
پي نوشت:
1. امام خميني، توضيح المسائل، مسأله 1439،مطابق با فتواي آيت الله خامنه اي.

پرسش 3:
در رکعت چهارم درمورد تشهد و سلام چطور کلا توضيح دهيد که تکليفمان چيست?
پاسخ:

4. در فرض سوال مأموم بعد از رکعت چهارم امام جماعت مي تواند برخيزد و نماز را تمام کند و مي تواند به حالت نيم خيز نشسته و صبر کند تا امام سلام نماز را بگويد بعد برخيزد. البته مي تواند تشهد را در اين حال بخواندT ولي سلام نماز را نگويد.(1)
پي نوشت:
1. امام خميني، توضيح المسائل، مسأله 1452. تحرير الوسيلة، ج1، ص252، فصل في صلاة الجماعه، مسأله 15. مطابق با فتواي آيت الله خامنه اي.

پرسش 4:
شک در نماز
شرح : باسلام وخسته نباشيد اگر بعد از اينکه براي تسبيحات اربعه برخاستيم شک کنيم که تشهد را به جا آورديم ياخير چه بايد بکنيم
است؟
پاسخ:

1. اگر شخصي در حال برخاستن شک کند تشهد را بجا آورده يا نه؟ بايد به شک خود اعتنا نکند و برخيزد و به نماز خود ادامه دهد.(1)
پي نوشت:
1. امام خميني، توضيح المسائل، مسأله 1172. مطابق با فتواي آيت الله خامنه اي.