سلام دختری مجرد هستم که یک سال و نیم پیش از دانشگاه فارغ التحصیل شده ام.پدرم یک شرکت خصوصی دارند که خود مدیرعامل آن هستند و تنها خودشان در ان به صورت عضو ثابت مشغول کار هستند.بنده هم پس از فارغ التحصیلی آغاز به همکاری با پدرم در زمینه هایی که نیاز به کمک داشتند نمودم ضمن اینکه از همان ابتدا مرا بیمه کردند و همچنین مدرک تحصیلی ام برای بالا بردن امتیاز شرکت و گرفتن رتبه در آن شرکت مورد استفاده قرار گرفته است.بنده پس از گذشت سه ماه همکاری ام با پدرم به عنوان یک عضو رسمی و کارمند شرکت به دلیل عدم علاقه به نوع کار ان شرکت، بلاتکلیفی ،و مشخص نبودن مسئولیتم و همچنین صرف زمان و متمرکز شدن برای آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد کم شد و فعالیتم به کمک هایی به پدرم (که خودشان به دلیل مشغله زیاد قادر به انجام آن نبودند)ختم شد که در طول ماه بسایر بسیار ناچیز بود..نهایتا با پیشنهاد یکی از هم دانشگاهی هایم و هم رشته ام به تشکیل یک گروه با هدف اینکه پس از مدتی فراگرفتن یک سری مطالب در زمینه آموزشی به کار و فعالیت بپردازیم همکاری با پدرم را بطور کامل قطع کردم و در این مدت به یادگیری مطالب آموزشی در زمینه پیشبرد گروه مذکور که هنوز به مرحله تاسیس شرکت یا آموزشگاه نرسیده است و راه هنوز در پیش است می پردازم.ولی همچنان بیمه هر ماهه از همان ابتدا که رد می شده تاکنون ادامه پیدا کرده است.
سوال بنده این است با توجه به مطالب فوق اگر بیمه بنا بر سود رساندن به طرفین باشد . ایا این سود رساندن باید به طور کامل برابر باشد یا خیر؟
آیا مبلغی که به عنوان بیمه هر ماه برای من پرداخت می شده است و هنوز هم ادامه پیدا کرده است که با رضایت شخص پدرم از نظر شرعی اشکال دارد؟ آیا ادامه پرداخت این بیمه هر ماه هست،اشکال شرعی دارد و نباید ادامه پیدا کند؟
اگر اشکالی هست لطفا مرا راهنمایی کنید
که در هر صورت تکلیف من چیست و چه باید کنم؟
متشکرم
شرعی بودن حق بیمه در مواردی که یاد شده بستگی به مقررات اداره بیمه دارد اگر اداره بیمه اجازه بدهد اشکالی ندارد، و گرنه جایز نیست. (1)
پی نوشت:
1. آیت الله صافی گلپایگانی،جامع الاحکام، ج 2، ص 115.






