با سلام وخسته نباشید
لحظه ای که امام عصر(عج) ظهور کنند،چگونه ما متوجه می شویم و آیا امام برای معرفی و اثبات خودشان معجزه ای می اورند؟
از احاديث اهل بيت(ع) استفاده مىشود: هنگامى كه اوضاع عمومى جهان مساعد گشت و افكار جهانيان براى پذيرش حكومت حق آماده شد، خدا به مهدى(ع) اجازه نهضت مىدهد. پس ناگهان در مكه ظاهر مىگردد و منادى حق (جبرئيل) بشارت ظهورش را به سمع جهانيان مىرساند. مردان برگزيده جهان كه در چندين روايت تعدادشان 313 نفر تعيين شده، اولين نداى حق را لبيك گفته، در اولين ساعات دعوت، مجذوب مغناطيس ولايت مىگردند. حضرت صادق(ع) فرمود: «هنگامى كه صاحب الزمان(ع) ظهور نمود، جوانان شيعه بدون وعده قبلى در همان شب خودشان را به مكه مىرسانند».سپس دعوت عمومى خويش را شروع مىكند، مردم رنج ديده و از همه جا مأيوس دورش اجتماع مىنمايند، و با او بيعت مىكنند ودر اندك زمانى سپاه انبوهى از مردان شجاع و فداكار و اصلاح طلب جهان، برايش مجهز مىشوند. امام محمد باقر و امام جعفر صادق(ع) در توصيف ياران قائم فرمودند: «شرق و غرب جهان را اشغال مىكنند، تمام موجودات جهان را مسخر مىگردانند، هر يك از آنها نيروى چهل مرد دارد، و قلوبشان از پارههاى آهن سختتر است، به طورى كه اگر در راه هدف به كوههاى آهن برخورد نمايند، آنها را از بين مىبرند و تا وقتى كه رضايت خدا فراهم نشود، از جنگ دست نمىكشند در آن موقع زمام داران خود سر و ستم گر بى وجودان احساس خطر مىنمايند و در صدد دفاع بر مىآيند و نداى مخالفت را به هم مسلكان خويش مىرسانند. اما سربازان عدالت خواه و اصلاح طلبان جهان كه از جور و تعدى خسته شدهاند، تصميم نهايى را مىگيرند و با اتحاد و كوشش به آنها جمله مىنمايند، با تأييدات خداوندى ستمكاران را ريشه كن نموده، قتل عام شان مىكنند. رعب و ترس همه را فرا مىگيرد و تسليم دولت حق مىگردند. بسيارى از كفار به واسطه ديدن علائم صدق و حقيقت به دين اسلام مىگروند. آن هايى كه در كفر و ظلم خويش اصرار مىورزند، به دست لشكر مهدى(ع) قتل عام مىشوند. يگانه دوست مقتدر و نيرومند اسلام در سر تا سر زمين تشكيل مىيابد و مردم از جان و دل در حفظ وحراست آن كوشش مىنمايند. دين اسلام عمومى مىگردد و در تمام سرزمينها وارد مىشود.(1)
همانطور که ملاحظه می نمایید امام با اعلان عمومی و پخش آن ، بیشتر مرد م از ظهور حضرت آگاه می شوند وبرخی دیگر نیز در مرور زمان از این امر آگاهی پیدا می کنند، و این امر به آسانی صورت می گیرد ، زیرا در آن عصر ارتباطات بسیاری قوی می باشد،چنانکه در برخی از روایات سخن از شیوه ای خارق العاده برای ارتباط میان مؤمنان در عصر ظهور امام زمان(ع) به میان آمده است. امام صادق(ع) می فرماید: مؤمن در زمان مهدی (ع)در مشرق زمین زندگی می کند، در حالی که برادر خود را در غرب می بیند، همچنین آن کس که در غرب است، برادر خویش را در شرق می بیند».(2) از سوی دیگر در هنگام ظهور امام خداوند عنایت ویژه به این امر می نماید وامداد های غیبی را در اختیار امام قرار می دهد، مثلا امام صادق فرمود: «هنگامی که قائم ما (ع)ظهور نماید،خداوند به گوش و چشم شیعیان ما توسعه خواهد داد، به گونه ای که میان آنان نامه رسان و پیامبری نخواهد بود، او با آنان سخن می گوید، در حالی که در مکان خود است. شیعیان سخنان او را می شنوند و او را نیز می بینند.»(3 )
گرچه امام زمان (ع) از معجزات کمتر بهره می گیرد، اما در برخی موارد از این امر استفاده می کند، شاید یکی از آن موارد آگاهی مردم ازظهور وی باشد همین همچنین شاید از یکی دیگر آن باشد که امامدر اصل اثبات خود از معجزه استفاده نماید. امام صادق (ع) فرمود :«هنگامی که حضرت قائم(عج) در شهر مکه ظهور می کند و قصد حرکت به سوی کوفه را دارد، به سپاه خود اعلام می کند که آب و غذا و توشه راه، با خود برندارید، چون سنگ(عصای) حضرت موسى(ع) همراه حضرت است. هر جا توقف می کنند، سنگ(عصا) را به زمین می کوبد و از زمین چشمه های آب می جوشد. هر کس گرسنه باشد، با نوشیدن آن سیر میگردد و هر کس تشنه باشد ،سیراب می شود».(4)
پى نوشتها:
1 .ابراهيم امينى، دادگستر جهان، قم، شفق ، 1378، چاپ هیجدهم، ص 301 - 302.
2. بحارالانوار، ج 52، ص 391.
3. شيخ كلينى ،الكافي، اسلاميه، ج 8، ص 241.
4 همان ، ج 1، ص 231.






