با سلام
چند وقت پیش من خواب دیدم که با مادر و خواهرم در بهشت هستم ولی نمیتوانستم از نعمات آنجا بهره مند شوم و در خواب حس میکردم که عذاب الهی در پیش است در خواب مادر و خواهرم گفتند که این حالت به خاطر این است که تو موسیقی گوش میدهی .
حالا میخواستم ببینم که این خواب واقعا حقیقت دارد و تعبیر دارد؟
حدود ساعت 4یا 5 بعد از ظهراین خواب را دیدم.
یعنی من دیگر نباید اهنگ گوش دهم؟

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با مركز ملي پاسخگويي به سوالات ديني
در ابتدا لازم است بگوییم: این گونه خواب ها از جهت شرعی و تکلیفی، هیچ حکمی بر آن نیست ، اگر چه کسانی که نردبان «رشد و کمال» را از طریق خودسازی و تهذیب نفس پی می‌گیرند،‌ خواب را محک خوبی برای خودیابی، خودشناسی و فهمیدن مشکلات خود می دانند.
از خواب هایی که دیده اید، کمال استفاده را داشته باشید تا بهانه ای باشد برای رسیدگی بیشتر به مسایل معنوی و روحی تان.
نکاتی برای توضیح بیشتر:
1) این مرکز عهده دار پاسخگویی به سوالات دینی است و بحث تعبیر خواب، فضای دیگری است که باید به معبرین معتبر و متعهد مراجعه کرد؛ اما چه بسا خوابهایی وجود دارد که لطف خدا در آن مشهود است؛ امید آن می رود که خدای متعال با این خواب که قابل تأمل است، نکاتی را مورد توجه تان قرار دهد.
2) انسان مومن باید زرنگ باشد و از لحظات و فضای بوجود آمده کمال استفاده را ببرد؛ گرچه خواب هیچ مسولیتی برای ما ایجاد نمی کند ولی خواب هایی که مضمون و محتوای آن مطابق با مسایل دینی است، لاأقل جای تأمل و دقت را دارد. موسیقی از مباحث پر دامنه دینی است که نیاز به بحث و گفتگو دارد. اینکه شما در خواب به خاطر گوش دادن به موسیقی از نعمات الهی محروم شده اید، حکایت از دغدغه و توجه تان به این مساله است که ما به صورت جداگانه به أبعاد آن می پردازیم.
3) در اینگونه مسایل، مومن باید به خودش بدگمان باشد؛ ما نمی خواهیم بگوییم که این خوابتان، رویای صادقه است ولی به این سادگی هم از کنار این خواب ها نمی شود گذشت؛ چون در زمینه موسیقی روایات زیادی که مضراتش را می شمرد، داریم که فضای مجزایی می طلبد؛ در صورتی که در زمینه موسیقی و مباحث رایح در آن( أعم از نگاه أهل بیت«ع» به موسیقی؛ مضرات موسیقی؛ راه درمان مبتلایان به موسیقی و ...)سولاتی داشتید، نامه دیگری را مرقوم فرمایید تا به صورت مجزا و جداگانه به آن بپردازیم.
غنا و موسیقی از دیدگاه اسلام(حکمت؛ آثار و فلسفه حرمت موسیقی):
1) گرایش به فساد: غنا و آواز مطرب لهوی، انسان را به سوی فساد اخلاقی می کشاند؛ در حدیثی آمده است :"... ایاکم و الغناء، فانه ینقص الحیاء." از غنا و موسیقی دوری کنید زیرا موسیقی حیاء را از بین می برد، شهوت را زیاد می کند. مردانگی را نابود می سازد، و هر کاری که شراب می کند موسیقی هم انجام می دهد.
2)غفلت از یاد خدا: قرآن یکی از عوامل گمراهی را «لهو ا لحدیث» دانسته است. "لهو" چیزی است که انسان را چنان مشغول کند که باعث غفلت و بازماندن از کارهای مهمتر شود. امام صادق (ع) فرمود:
"ان الملاهی تورث قساوه القلب." گوش دادن به غنا، قساوت قلب می آورد؛ و در نتیجه باعث فراموشی خدا و معنویت می شود و اعتقادشان به جهان پس از مرگ سست خواهد شد.
3)تضعیف اراده و شکست شخصیت: شنیدن و نواختن موسیقی، آن چنان اراده را سست و غریزه جنسی را تحریک می کند که شخص را بی اراده و بدون اختیار به حرکت در می آورد و شخصیت انسانی خود را در اختیاز نوازنده و خواننده قرار می دهد.
4)ضعف اعصاب و بهم خوردن تعادل روان: از موضوعاتی که روی تمام بدن اثر می گذارد، موسیقی است؛ زیرا موسیقی در سیستم سمپاتیک و پاراسمپاتیک اثر داشته و تعادل روان را بر هم می زند و به دنبال آن سلامتی بدن را تحت فشار قرار می دهد. موسیقی با نواهای حزن آمیز و یا آهنگ های نشاط انگیز خود، گاهی آنچنان تعادل اعصاب را از بین می برد که جذب، دفع، هضم، ترشحات، ضربان قلب و فشارخون و مایعات دیگر را مختل ساخته و شخص را به امراض فراوانی نزدیک می کند.
و درآخر: رسول خدا (ص) فرمود: کسی که به لهو و موسیقی مطرب گوش دهد، در روز قیامت در گوشش سرب آب کرده ریخته می شود: "مَن اِسمَع الی اللهو یُذابُّ فی اُذُنِهِ الآنَک". (1)
برای مطالعه بیشتر:
1. موسيقي، انسان، خدا؛ محسن عباسي‌ولدي؛ ناشر: سازمان تبليغات اسلامي، معاونت پژوهشي و آموزشي.
2. موسيقي در اسلام؛ حسين فاطمي؛ ناشر: نشر نوش .
3. بررسي فقهي پديده غنا، ماهيت و حكم آن؛ عبدالهادي فضلي؛ محمدهادي معرفت؛ مترجم: مجتبي الهي‌خراساني؛ ناشر: بوستان كتاب قم .
4. جوان و موسيقي ؛ محمدجواد بستاني‌راد؛ ناشر: لاهوت.

پی نوشت ها:
1. نوری،حسین بن محمدتقی؛ مستدرك الوسائل ومستنبط المسایل ؛ ج13، ص219 ؛ ج2،ص458، به چاپ قدیم.