می خواستم عاقبت و نحوه مرگ افراد زیر را بدانم. 1- قعقاع بن شور ذهلی 2-عبدالله بن ظبیان 3-مسلم بن ضبابی 4- عاقبت فرزندان ابراهیم بن مالک اشتر نخعی
پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباطتان با این مرکز
از برخی گزارش ومتون استفاده می شود که زائدة بن قدامه ثقفی عموزاده ی مختار بود مصعب بن زبیر را به قتل رساند وخود در زمان حجاج در پيكار با شبيب به قتل مي رسد (1)
زاید بن قدامه نامهی مختار را از زندان ابن زیاد در کوفه به شوهر خواهر او «عبدالله بن عمر» میبرد تا او از یزید آزادی برادر زن خود را بخواهد و او از کسانی است که به همراه بیعت کنندگان کوفه با فرماندار عبدالله بن زبیر که «عبدالله بن مطیع» نام داشت بیعت کرد و فرماندار او را به سوی «مختار» گسیل داشت تا او را دعوت کند و گزارش آورد، اما او به دعوت فرماندار روی خوش نشان نداده و حضور نمییابد. بوستان و مزرعهاش در «سبخهی» کوفه، قرارگاه مخفی «مختار » بود و او از همانجا قیام کرد. آن گاه همین مرد را با انبوهی از یارانش گسیل داشت تا فرماندار کوفه را که برگزیدهی «ابنزبیر» بود برکنار سازد و او نیز با تطمیع و تهدید کار خود را به انجام رسانید. پس از مدتی به «عبدالملک بن مروان» پیوست و با «مصعب بن زبیر» به پیکار برخاست و او را به انتقام کشتن «مختار» در دیر «جاثلیق» از پا درآورد. سرانجام حجاج او را به فرماندهی هزار تن به پیکار با «حرب بن شبیب خارجی» به رودبار گسیل داشت و آنجا پس از پیکاری سخت در حالی که یارانش بر گردش حلقه زده بودند، کشته شد. (2)
پینوشت ها :
1. ابن اثیر، الکامل فی التا ریخ ، بیروت دار صادر للطباعه والنشر ، 1385 ه ج4 ، ص328.
؛ طبری، تاریخ طبری ، مطبعه الاستقامه بالقاهره ، 1358 ه، ج 5 ، ص9 ؛ ترجمه تاريخ طبرى، ابو القاسم پاينده، ناشر: اساطير، مكان نشر: تهران، سال چاپ: 1375 ش، نوبت چاپ: پنجم، ج8، ص 3585 تا 3597.
و3570.
<http://www.entekhab.ir/fa/news/34334/> .2






