با سلام و خسته نباشیدوتبریک عیی فطر.من جوانی21 ساله هستم10ساله وسواس وضو در نماز دارم.همه بهم میگویند بی اعتنایی کن اما هر کاری میکنم نمیتونم.موقع نماز که میشه استرس میگیرتم میخوام بدونم برای رفع این وسواس اگردر نماز حتی وضویمهم باطل شد میتونم نمازم همان یکبار بخونم چون من هر نمازرا کم کم دوبار میخونم.از این وسواس خسته شدم حتی بخاطر استرس وضو یه مسجدم نمیتونم برم همش فکر میکنم الان وضو باطل میشه.خواهش میکنم کمکم کنید

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با مركز ملي پاسخگويي به سوالات ديني
وسواس (فکری و عملی) یکی از اختلالات نسبتاً رایج در جهان است. متأسفانه درمان فوری و اورژانسی ندارد. نیازمند مشاورة حضوری (حداقل 20 جلسه)می‌باشد. درمان‌های نوشتاری ثمره چندانی برای شما نخواهد داشت. با کوچک ترین شرایط اضطرابی، باز به جای اول تان بازگشت می‌کنید. مشکل شما بی تردید اختلال وسواس اجباری است و هیچ ارتباطی به مسایل وضو و احکام شرعی ندارد و در این خصوص به ما به عنوان متخصصین رواندرمانی اعتماد کنید و از مراجعه به ارباب فقهی خودداری نمایید و اجازه پیشرفت بیش از پیش به اختلال را ندهید و فرصت را غنیمت شمارید.
وسواس ریشه در اضطراب بالای فرد دارد. میزان وسواس متناسب با سطح اضطراب فرد در نوسان است. اگر به هر دلیلی از جمله عوامل استرس‌زا محیطی، اضطراب فرد افزایش یابد، وسواس هم فزونی می یابد. پس هر چه فرد به کمک تکنیک‌های شناختی یا رفتاری، سطح اضطرابش را پایین بیاورد، در کاهش وسواس موفق‌تر است.
با پی گیری جدی درمان خود، از پی‌جویی راه‌های خلاصه و ... پرهیز کنید ،چرا که شما را در چرخه معیوب قرار می‌دهد و از آرامش کامل و رشد روحی و ... باز می‌دارد. درمان واقعی وسواس زیر نظر متخصص حداقل 20 جلسه طول می‌کشد و با چهار دستور عمل ساده (مثل مشاوره اینترنتی) قابل حل نخواهد بود.
توصیه می شود به جای مشاوره های غیر حضوری و احیاناً نامه نگاری های متعدد با تصمیم جانانه به درمان دارویی، از طریق مراجعه به روانپزشک و روان درمانی از طریق روانشناس متخصص اختلالات اضطرابی و وسواس بپردازید.