آیا اگر کسی کاری کند که بی اختیار منی از وی بیرون آید در حالی که قصد بیرون آوردن آن را نداشته روزه باطل است؟کفاره چطور؟دارد؟با توجه به این که احتمال بیرون آمدن آن را هم از قبل نمی داده.
با سلام و تشکر از ارتباط تان با این مرکز!
اگر انسان استمنا کند و یا با همسرش بازی و شوخی نماید، اگر قصد بیرون آمدن منی را نداشته و عادت هم نداشته باشد که در اثر مقداری مشخصی از این کار ،منی از وی بیرون می آید، اما اتفاقا منی بیرون بیاید، روزه اش باطل نمی شود، البته اگر استمنا و یا بازی و شوخی را تا آن جا ادامه دهد که نزدیک است منی از او خارج شود و خودداری نکند تا خارج گردد ،روزه اش باطل است.(1)
بنابر این چنانچه شخص عادت داشته باشد که در اثر اندک مالش و یا شوخی و بازی از وی منی خارج می شود و یا قصد بیرون آمدن منی را داشته باشد ، روزه شخص باطل می شود. اگر علم داشته که استمنا جزو مبطلات روزه است و یا جاهل بوده اما در جهل خود تقصیر داشته، کفاره هم بر او واجب می شود.(2)
پی نوشت ها:
1. امام خمینی، تحریر الوسیلة، ج1، ص265، الرابع. توضیح المسائل، ص244، مساله 1595.
2. امام خمینی، توضیح المسائل، ص252، مساله 1659.






