سلام- چرا با غسل جنابت و بدون وضو می توان نماز خواند ولی با غسلهای دیگر باید حتما وضو داشت و نماز خواند؟ مگر در ارکان غسلها غیر از نیت انها تفاوتی است؟ پس چرا با یکی می شود نماز خواند و با دیگری خیر؟؟؟؟؟؟؟

با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما در این ماه عزیز؛ و تشکر به خاطر ارتباطتان با مرکز؛
این حکم تابع ادله ای است که فقیه از آن ها این حکم را استفاده کرده است. (1) البته خیلی از احکام حکمت آن ها برای ما روشن نیست و تعبدی می باشند.
اینکه با غسل ها غیر از غسل جنابت بدون وضو نمی توان نماز خواند و یا می توان بدون وضو نماز و سایر کارهایی که شرطش وضو هست انجام داد، بین فقها اختلاف نظر است؛ برخی از مراجع می فرمایند: می توان بدون وضو با سایر غسل ها نماز و یا سایر کارهایی که شرطش وضو هست، انجام داد. (2)
1. آیت الله حکیم ، مستمسک العروه الوثقی، ج 3، ص 142.
2. توضیح المسائل مراجع ، مسئله 391 و 466 و ذیل آن ها ؛ و آیت الله خامنه ای، استفتائات، سوال 188.