باسلام و حسته نباشید

ببخشید من دو سوال داشتم :

1- من دانشجو هستم و دانشگاه من در شهرستان است و من مجبور هستم در هفته 4بار سفر کنم در روز و تا غروب بر گردم( فاصل حدود 65 کیلومتر تا محل زندگی )خواستم بدانم روزه گرفتن صحیح است و نماز هم کامل است ؟

2-آیا بریدن دست با چاقو به طور ناگهانی و آمدن خون از دست روزه را باطل میکند یا نه ؟

پرسش: سوال درمورد ماه مبارک رمضان
شرح : باسلام و حسته نباشید ببخشید من دو سوال داشتم : 1- من دانشجو هستم و دانشگاه من در شهرستان است و من مجبور هستم در هفته 4بار سفر کنم در روز و تا غروب بر گردم( فاصل حدود 65 کیلومتر تا محل زندگی )خواستم بدانم روزه گرفتن صحیح است و نماز هم کامل است ؟
پاسخ:
با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما در این ماه عزیز؛ و تشکر به خاطر ارتباطتان با این مرکز؛
به نظر آیت الله خامنه ای، سفر دانشجوئی حکم کثیر السفر را ندارد و در فرض سوال نماز شما شکسته است و روزه هم نمی توانید بگیرید. (1)
لیکن رهبری اجازه داده است که دانشجویان می توانند در این مسأله به مرجعی که نماز دانشجویان را تمام می داند، رجوع کنند. (2)
پی نوشت:
1. آیت الله خامنه ای، اجوبة الإستفتائات، سؤال 652.
2. آیت الله خامنه ای، استفائات جدید 1، سؤال234.

پرسش: آیا بریدن دست با چاقو به طور ناگهانی و آمدن خون از دست روزه را باطل می کند یا نه ؟

پاسخ:
خیر، بریدن چاقو و خون امدن از دست و بدن روزه را باطل نمی کند و خون امدن از بدن از مبطلات روزه حساب نمی شود. (1)
پی نوشت:
1. امام خمینی، توضیح المسائل، مسأله 1572(نظر رهبری در این مسأله مطابق با نظر امام خمینی می باشد).