با سلام
1-زن دایی بنده جوراب نمیپوشد چه در منزل چه در بیرون از منزل و انها با مادر بزرگ ما زندگی میکنند و بیشتر اوقات من مادرم را به خانه انها میبرم و با این که بنده بدون لذت پاهای او را میبینم منظور از دیدن خیره شدن یا نگاه مستقیم نیست مثلا به تلوزیون نگاه میکنم ولی بالاخره دید انسان وسیع است و دورو ور خود را میبیند خلاصه دیدن کف و روی پای نامحرم حرام است ومادرم خجالت میکشدامر به معروف کند و خلاصه وظیفه بنده چیست .
2-در دانشگاه در کوچه و خیابان خانمهای بی حجاب زیاد است و وقتی به بلیت فروش میروی بی حجاب است به دانشگاه میروی استاد بی حجاب و...
خلاصه وقتی با انها صحبت میکنی قیافه انها را می بینی با اینکه شکر خدا و کمک اهل بیت توانسته ام جلوی قوه شهوت را بگیرم و به انها به چشم خواهر نگاه میکنم و بدون قصد لذت .
میدانم اگر خانمی بی حجاب بود باید به او تذکر داد و اگر قبول نکرد نگاه به او اشکال ندارد . خوب ما نمی توانیم به این همه ادم که روزانه با انها سر وکار داریم بگوییم حجاب را رعایت کند و اگر نکرد انوقت نگاه به انها گناه ندارد.
اگر نمی شود نگاه کرد پس بنده چگونه از استاد دانشگاه سوال بپرسم یا به درس او در کلاس گوش دهم و...
و منکر در این زمان معروف شده و بی حجابی عادی شده امر ونهی در انها تاثیری ندارد و کمی ارایش و موی جلوی سر را حرام نمیدانند یا به ان اهمیت نمیدهند.
3-بنده نمیدانم که در دوران مدرسه از کلاس گچ برده ام یا خیر ولی روی میز یادم هست که با خودکار خط کشیده ام و لی کدام مدرسه در چه سنی نمیدانم حکم بنده چیست.
از اینکه به ابهامات بنده پاسخ میدهید بسیار سپاسگزارم و از خداوند برای شماو دودمان شما طلب عاقبت به خیری میکنم.
پرسش 1:
حکام
شرح : با سلام 1-زن دايي بنده جوراب نميپوشد چه در منزل چه در بيرون از منزل و انها با مادر بزرگ ما زندگي ميکنند و بيشتر اوقات من مادرم را به خانه انها ميبرم و با اين که بنده بدون لذت پاهاي او را مي بينم منظور از ديدن خيره شدن يا نگاه مستقيم نيست مثلا به تلوزيون نگاه ميکنم ولي بالاخره ديد انسان وسيع است و دورو ور خود را ميبيند خلاصه ديدن کف و روي پاي نامحرم حرام است ومادرم خجالت ميکشدامر به معروف کند و خلاصه وظيفه بنده چيست .خيري مي کنم.
پاسخ:
با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ تشکر به خاطر ارتباطتان با اين مرکز
1- نگاه مرد به بدن زن نامحرم حرام مي باشد، چه با قصد لذت باشد و يا بدون آن، از اين رو در صورت ضرورت رفت و آمد از نگاه کردن به آن زن خود داري کنيد، به هر حال نگاه انسان تا حد زيادي در اختيار او است. نگاه اتفاقي که به صورت بسيار نادر پيش مي آيد، اشکال ندارد.(1)
1- حتي الامکان سعي کنيد از راه مناسبي ايشان را متوجه وظيفه شرعي شان نماييد، تا براي شما و ايشان مشکل شرعي نداشته باشد. (2)
پي نوشت ها:
1. امام خميني، توضيح المسائل، ص384، مسأله 2433. (مطابق با فتواي آيت الله خامنه اي)
2. همان، ص449، مسأله 2786.
پرسش 2:
2-در دانشگاه در کوچه و خيابان خانمهاي بي حجاب زياد است و وقتي به بليت فروش ميروي بي حجاب است به دانشگاه ميروي استاد بي حجاب و... خلاصه وقتي با انها صحبت ميکني قيافه انها را مي بيني با اينکه شکر خدا و کمک اهل بيت توانسته ام جلوي قوه شهوت را بگيرم و به انها به چشم خواهر نگاه ميکنم و بدون قصد لذت . ميدانم اگر خانمي بي حجاب بود بايد به او تذکر داد و اگر قبول نکرد نگاه به او اشکال ندارد . خوب ما نمي توانيم به اين همه ادم که روزانه با انها سر وکار داريم بگوييم حجاب را رعايت کند و اگر نکرد انوقت نگاه به انها گناه ندارد. اگر نمي شود نگاه کرد پس بنده چگونه از استاد دانشگاه سوال بپرسم يا به درس او در کلاس گوش دهم و... و منکر در اين زمان معروف شده و بي حجابي عادي شده امر ونهي در انها تاثيري ندارد و کمي ارايش و موي جلوي سر را حرام نميدانند يا به ان اهميت نميدهند. 3
پاسخ:
1- اگر مي دانيد تذکر دادن اثر ندارد ،لازم نيست تذکر دهيد، زيرا از شرايط وجوب امر به معروف احتمال تأثير مي باشد.(1)
2- حتي المقدور سعي نماييد از نگاه به صورت چنين زناني که حجاب شرعي را رعايت نمي کنند،خودداري فرماييد. نگاه هاي غير عمدي اشکال ندارد.(2)
پي نوشت ها:
1. امام خميني، توضيح المسائل، ص450، مسأله 2791. (مطابق با فتواي آيت الله خامنه اي).
2. آيت الله خامنه اي، اجوبة الاستفتائات، ص237، سوال 1086.
پرسش 3:
-بنده نميدانم که در دوران مدرسه از کلاس گچ برده ام يا خير ولي روي ميز يادم هست که با خودکار خط کشيده ام و لي کدام مدرسه در چه سني نميدانم حکم بنده چيست. از اينکه به ابهامات بنده پاسخ ميدهيد بسيار سپاسگزارم و از خداوند براي شماو دودمان شما طلب عاقبت به
پاسخ:
نسبت به گچ چون يقين نداريد که برداشته ايد ،تکليفي نداريد. لازم نيست چيزي بابت آن پرداخت کنيد. اما نسبت به تخته مدرسه اگر خط کشيدن موجب زيان مادي شده باشد، به همان مقدار به مدرسه مربوطه بپردازيد، يا اگر مدرسه را نمي دانيد ،به حساب آموزش و پرورش استان واريز نماييد. اما اگر موجب زيان مادي نشده، اگر در سن بلوغ اين کار را انجام داده ايد ،از خداوند طلب آمرزش نماييد، کافي است، اما اگر در سن کودکي انجام داده ايد ،چيزي به عهده شما نيست. (1)
پي نوشت:
1. سوال تلفني (746666-0251) از دفتر آيت الله خامنه اي.






