سلام علیکم، بنده پسری جوان هستم که دوران عقد بستگی را میگذارم. روزی نزدیک ظهر بود و با همسرم در کنار هم بودیم و رابطه ی عاشقانه داشتیم. نیت داشتم که طوری باشیم که هیچ کداممان جنب نشویم. اما به ناگاه منی من آمد و دیگه نتونستم جلوی خودمو بگیرم. من به عنوان اینکه روزه ام باطل شده است روزه ام را خوردم. حکم روزه ام چه بوده است؟ و آیا باید کفاره روزه عمد را ÷رداخت کنم؟

با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما در این ماه عزیز؛ و تشکر به خاطر ارتباطتان با مرکز؛
اگر روزه دار بدون قصد بیرون آمدن منی با کسی بازی و شوخی کند ،در صورتی که عادت نداشته باشد که بعد از بازی و شوخی منی از او خارج شود، اگر چه اتفاقاً منی بیرون آید ،روزه او صحیح است . اگر شوخی را ادامه دهد تا آن جا که نزدیک است منی خارج شود و خودداری نکند تا خارج گردد ،روزه اش باطل است.
اما صورت دوم مسئله : اگر واقعاً جاهل به مسئله بودید و احتکام خلاف هم نمی دادید ،فقط قضا دارد . در غیر این صورت علاوه بر قضا کفاره هم دارد .(1)

پی نوشت:
1. توضیح المسائل مراجع ، م 1595.