آیا مسلمانان هم فشار قبر دارند؟ اگر دارند چرا؟
با سلام و سپاس از ارتباطتان با این مرکز
گر چه مقربان (مؤمنان فوق العاده که اندکی از امت اسلام می باشند ) ، قطعاً از هر خوف و خطری بعد از مرگ و در قیامت در امان هستند اما دیگر مسلمانان، در عین این که از پاداش ایمان و اعمال خوب در برزخ و قیامت بهرمند می شوند،ولی ممکن است به تناسب اعمال بدشان، در برزخ فشار داشته باشند.
از امام صادق روایت شده:
ان سعدا لما مات شيعه سبعون ألف ملك ، فقام رسول الله صلى الله عليه وآله على قبره فقال: ومثل سعد يضم ، فقالت أمه : هنيئا لك يا سعد وكرامة ، فقال لها رسول الله : يا أم سعد لا تحتمي على الله ، فقالت : يا رسول الله قد سمعناك وما تقول في سعد ، فقال : إن سعدا كان في لسانه غلظ على أهله ؛
وقتی سعد بن معاذ در احزاب مجروح شد و به شهادت رسید، هفتاد هزار ملک به تشییع او آمدند. رسول خدا بر قبرش ایستاد و گفت : آیا مثل سعد هم فشار دارد؟
مادر سعد با توجه به تجلیل بی نظیر پیامبر ، خطاب به سعد گفت: بهشت بر تو گوارا باد .
رسول خدا فرمود: بر خدا حکم و حتم نکنید که سعد در فشار سختی واقع شد ، زیرا با خانواده اش اخلاق خوشی نداشت. (1)
بنا بر این غیر از مقربان ، بقیه مسلمانان حتی آنان که کارنامه ای موفق دارند ، ممکن است به خاطر اخلاق بد یا گناهانی که احیانا از آن ها سر زده، در برزخ با شدایدی از جمله فشار روبرو شوند.
ضمناً دسته ای از روایات عذاب و فشار قبر را عمومی و برای همه دانسته اند. برخی دیگر از روایات ، فشار قبر را از عده ای منصرف دانسته، در برخی روایات ، اعمالی نیز برای رهایی از فشار قبر ذکر شده است که از جمع بندی آن ها می توان به این نتیجه رسید که فشار قبر برای مقربان نیست.
پی نوشت:
1.مجلسی،چ هشتم، بیروت، الوفا ، 1403 ق، بحار الانوار ، ج 6 ،217.






