سلام،پسری 27 ساله هستم که هنوز ازدواج نکرده ام.دلیلش هم این است که معتقدم هر کاری انجام دهد عکس العمل آن را هم خواهد دید. وقتی ما جوانی خود را به گناه سپری کنیم این در زندگی زناشویی و در نسل ما اثر می گذارد.پس برای جلوگیری از این اتفاق موضوع ازدواج را منتفی میدانم مگر توبه کرده باشیم. نظر شما؟
پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباطتان با این مرکز
1- ازدواج در صورتی که انسان به خاطر ترک آن به گناه گرفتار می شود واجب است و اگر به گناه گرفتار نمی شود مستحب است. بنا بر این کسی که امکان ازدواج داشته باشد و به خاطر ترک ازدواج مرتکب گناه و معصیت می شود واجب است ازدواج کند؛ هرچند قبل از ازدواج مرتکب گناه هم شده باشد. ولی باید از گناهان خود توبه کند.
2- این مسأله که هر گناه در زندگی اثر منفی ایجاد می کند و عکس العمل از خود می گذارد صحیح است، لیکن این مسأله که به خاطر گناهانی که قبلا مرتکب شده ازدواج را ترک کند صحیح نیست. و ترک ازدواج ممکن است انسان را به گناهان بیشتر گرفتار کند. و عکس العمل بعضی از گناهان را می توان با توبه و انجام اعمال نیک جبران نمود.
بنا بر این کسی که امکان ازدواج داشته باشد اگر به گناه هم نیافتد، ازدواج مستحب است و اگر ترک ازدواج سبب ارتکاب گناه شود، ازدواج واجب می شود. (1) و گناهان قبلی مانع از ازدواج نمی باشد.
پی نوشت:
1. امام خمینی، توضیح المسائل، مسأله2446. «در مسائلی که رهبری فتوی نداشته باشد و علم به اختلاف فتوای رهبری با امام نباشد فتوای امام خمینی برای مقلدین رهبری حجت است ». ( پاسخ سوالهای مورد ابتلاء از رهبری، سؤال1).






