با سلام و عرض خدا قوت
قسمت اول سوال بنده درباره کیفیت نمازهای ایام هفته است، نمازهای روز شنبه و یکشنبه که چهار رکعت هستند، شامل دو تا دو رکعتی است یا یک چهار رکعت؟ بقیه نمازها هم دو رکعتی هستند؟زمان خواندن آنها بعد از طلوع آفتاب است تا قبل از غروب؟
درباره نمازهای عفو و استغفار اگر امکان دارد دقیق و کامل درباره کیفیت آن توضیح فرمائید. اینکه در مفاتیح گفته شده "تمام می کنی مثل نماز جعفر طیار"، یعنی دقیقا چگونه؟
سپاس گزارم

پرسش 1:
نمازهاي ايام هفته و نماز استغفار
شرح : سوال بنده درباره کيفيت نمازهاي ايام هفته است، نمازهاي روز شنبه و يکشنبه که چهار رکعت هستند، شامل دو تا دو رکعتي است يا يک چهار رکعت؟ بقيه نمازها هم دو رکعتي هستند؟زمان خواندن آنها بعد از طلوع آفتاب است تا قبل از غروب؟
پاسخ:
با عرض سلام وتشکر از ارتباط شما با اين مرکز
اين نمازها مانند ساير نمازهاي مستحبي ( به غير از بعضي از نمازها که دستور خاصي دارند مثل نماز اعرابي ) دو رکعتي هستند. بنابر نقل مرحوم شيخ عباس قمي در مفاتيح وقت خواندن اين نمازها از بعد طلوع آفتاب تا ظهر است .
پرسش 2:
درباره نمازهاي عفو و استغفار اگر امکان دارد دقيق و کامل درباره کيفيت آن توضيح فرمائيد. اينکه در مفاتيح گفته شده "تمام مي کني مثل نماز جعفر طيار"، يعني دقيقا چگونه؟
پاسخ:
نمازهاي عفو و استغفار در شکل و دستور عمل انجام آن مانند نماز جعفر هستند. در مفاتيح در توضيح کيفيت نمازهاي عفو و استغفار گفته شده "تمام مي کني مثل نماز جعفر طيار"، يعني اين نماز را به مانند نماز جعفر طيار مي خواني. فقط ذکر اين نمازها با يکديگر متفاوت است. البته نماز جعفر دو نماز دو رکعتي است و اين دو نماز فقط يک دو رکعتي هستند.
کيفيت اين دو نماز:
نماز عفو دو رکعت است. در هر رکعت بعد از حمد يک مرتبه سوره قدر را بخوانيد. سپس پانزده مرتبه بگوييد: رب عفوک عفوک.
سپس به رکوع رفته و ده مرتبه بگوييد: رب عفوک عفوک.
بعد از سر برداشتن از رکوع (در حالي که ايستاده است) ده مرتبه بگوييد: رب عفوک عفوک.
سپس به سجده مي رويد و در سجده ده مرتبه بگوييد: رب عفوک عفوک.
بعد از سر برداشتن از سجده اول ده مرتبه بگوييد: رب عفوک عفوک.
سپس به سجده رفته و ده مرتبه بگوييد: رب عفوک عفوک.
بعد از سر برداشتن از سجده دوم نيز ده مرتبه بگوييد: رب عفوک عفوک.
رکعت دوم را نيز مانند رکعت اول بخوانيد ، سپس تشهد خوانده و سلام دهيد.

نماز استغفار نيز به همين شکل است با اين تفاوت که به جاي رب عفوک عفوک بايد بگوييد: استغفر الله و ترتيب آن چنين است:
دو رکعت است. در هر رکعت بعد از حمد يک مرتبه سوره قدر را بخوانيد. سپس پانزده مرتبه بگوييد: استغفر الله.
سپس به رکوع رفته و ده مرتبه بگوييد: استغفر الله.
بعد از سر برداشتن از رکوع (در حالي که ايستاده است) ده مرتبه بگوييد: استغفر الله.
سپس به سجده مي رويد و در سجده ده مرتبه بگوييد: استغفر الله.
بعد از سر برداشتن از سجده اول ده مرتبه بگوييد: استغفر الله.
سپس به سجده رفته و ده مرتبه بگوييد: استغفر الله.
بعد از سر برداشتن از سجدا دوم نيز ده مرتبه بگوييد: استغفر الله.
رکعت دوم را نيز مانند رکعت اول بخوانيد ، سپس تشهد خوانده و سلام دهيد.