وقتی که وقت نماز تنگ است و خاک مناسبی هم برای تیمم بدل از غسل وجود ندارد چه باید کرد

پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباط تان با این مرکز
اگر وقت نماز تنگ باشد و فرصت برای غسل نباشد ،باید تیمم بدل از غسل کند و نماز را بخواند . اگر وقت برای هیچ کدام نباشد ،احتیاط مستحب این است که نماز را بدون تیمم بخواند . بنا براحتیاط بعدا نمازش را قضا کند (1). در تیمم می توان بر خاک و یا بر سنگ مثلا به سنگ آشپزخانه یا دیوار سنگی یا شن و ماسه تیمم کرد. (2) وضوی بدل از غسل نداریم .
پی نوشت ها:
1 . امام خمینی ، توضیح المسایل ، م 686.
2 . همان ، م 684 و 685 و 686 .