به نام خدا
با سلام
خواهشمندم در يكي از برنامه هاي خود به اين پرسش حتما پاسخ دهيد.
چرا اجانب و خارجي ها در ورزشگاه هاي آن كشورها و از طريق شبكه هاي پخش تصويري اجازه ديدن بانوان ما در حال فعاليت هاي ورزشي ( فوتبال ، واليبال و ....) را دارند اما ما د كشور خود حتي مجاز به پخش تصويري رسانه اي و مشاهده حتي مسابقات درون كشور خود بين دو تيم داخلي با پوشش اجازه داده شده نيستيم و از نظر .......
با تشكر

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با این مرکز.
در خصوص ورزش زنان در داخل يا خارج از كشور چند مسئله حائز اهميت است.
يكي جنبه شرعي ، كه بايد نوع ورزش و نحوه حضور زنان در ميادين ورزشي با شأن و شئون اسلامي و ديني زنان جامعه هماهنگي و همسويي داشته باشد.
ديگري لزوم عرفي و اجتماعي حضور بانوان در عرصه هاي ورزشي و رقابت با همتايان خويش.
حال ممكن است در تطبيق اين شرايط افراط و تفريط بشود. گروهي به انگيزه مسايل شرعي و ديني، محدوديت هايي براي حضور زنان ايجاد كنند . عده اي ديگر با طرح عدم اشكال شرعي و با سهل انگاري و آسان گيري و حذف بسياري از قيود و حساسيت هاي بي‌پروا طرفدار حضور گسترده و همه‌گير و همه جانبه زنان در عرصه‌هاي مختلف ورزشي در داخل و خارج از كشور باشند. در هر طرف احتمال افراط وجود دارد، هم در قشر مذهبي و متدين و هم در ديگران و متوليان امور ورزشي و طرفداران ورزشي و حضور مقتدرانه زنان در ميادين ورزشي.
ما طرفدار حضور مقتدرانه و با صلابت زنان در عرصه‌هاي ورزشي هستيم . معتقديم زنان نيمي از جامعه هستند كه اگر به درستي در عرصه هاي گوناگون سياسي، اجتماعي، فرهنگي و ورزشي وارد بشوند ، قادرند افتخاراتي بيافرينند.
اما حضور زنان به طور مطلق در انواع ورزش ها را نمي پذيريم .بلكه حضورشان را در ورزش هايي خاص پذيرفته ؛ نحوه حضور آنان بايد به گونه‌اي باشد كه نشانگر و نمايشگر قداست دين و ديانت و مروج شريعت نبوي باشد . موجب هتك حرمت دين و مقررات و احكام ديني و نيز تحريك غرايز و تمايلات جنسي و غير اخلاقي گناه و مفسده نباشد. اگر اين جنبه ها لحاظ شود ،منعي براي حضور در ميادين ورزشي نمي‌بينيم . هر جا كه اين امكان وجود نداشته باشد ،ترجيحاً بايد حضور نداشته باشيم.
حضور در ميداني براي ما مشروعيت دارد كه با احكام ديني در تضاد و تعارض نباشد . مفسده اي نيز به دنبال نداشته باشد. اين منحصر به زنان نيست. براي مردان نيز چنين است. در سطح جهان چنين حضوري براي زنان مشكل است و زمينه هاي فراواني نياز دارد.
مسأله ديگر فرهنگ سازي است. ممكن است حضور زنان در بسياري از ورزش ها و ميادين ورزشي با تمهيداتي كه انديشه بشود، اشكال شرعي نداشته باشد، ولي حضور نيازمند فرهنگ سازي است. بدون فرهنگ سازي و زمينه سازي مناسب جامعه در برابر مسايل جديد عكس العمل نشان مي دهد . به مخالفت برمي خيزد. ابتدا بايد با فرهنگ سازي براي همگان روشن شود چنين حضوري با چنان شرايط خاصي منع شرعي ندارد . ضرورت اجتماعي و بين المللي نيز حضور را مي طلبد.
بنابراين براي حضور همه جانبه زنان در عرصه هاي ورزشي دو كار بايد انجام بشود:
1ـ شناسايي ورزش ها و رشته هايي كه حضور زنان با شرايطي خاص منع شرعي ندارد.
2ـ فرهنگ سازي براي حضور.
وقتي حضور بانوان در ورزش هاي داخلي وخارجي با رعايت چارچوب هاي مذكور منعي نداشت ، نيز پخش فيلم ورزشي بانوان با رعایت همان چارچوب ها مفسده نداشت، پخش آن ها منعي نخواهد داشت.اما به آن معني نيست كه حضور كنوني بانوان در عرصه هاي ورزشي خارجي با رعايت چارچوب هاي شرعي مي باشد . چه بسا در اين راستا مسائلي رعايت نشود و بانوان مسلمان ايراني در برابر ديدگان مردان اجنبي به رقابت هاي ورزشي خويش بپردازند . اين امري است ناصواب. اشكال اصلي به مسئولان ورزشي است كه تدارك كنندگان حضور بانوان در اين عرصه ها مي باشند .
حال اگر بانوان در عرصه ورزشي خاص بدون رعايت چارچوب هاي ديني ،حضور يافتند ،صدا و سيما هم بايد مرزها ديني را پشت سر گذاشته و به نمايش آن ها بپردازد؟ حضور آنان در برابر ديدگان مردان اجنبي وجه شرعي بر اي به تصوير كشاندن آن ها نمي شود.