با سلام
آیا می شود پشت سر هر کس نماز خواند مثلا در مسجد دانشگاه زمانی که امام جماعت نباشد میشود که یکی از دانشجو ها امام شود

پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباط تان با این مرکز.
اگر شخصی را (چه دانشجو و چه استاد)عادل و نمازش را صحیح بدانید ، می توانید به او اقتدا کنید . در صورتی که دسترسی به روحانی داشته باشید، نباید به غیر روحانی اقتدا بکنید .(1)
کسی می تواند امام جماعت شود که شرایط زیر را داشته باشد :
بالغ و عاقل و شیعه دوازده امامی و عادل و حلال‌زاده باشد . نماز را به طور صحیح بخواند، نیز اگر مأموم مرد است، امام او هم باید مرد باشد. احتیاط واجب آن است که امام جماعت زن نیز مرد باشد.
عدالت عبارت از حالت نفسانى است که باعث مى‏شود انسان همیشه تقوا داشته باشد که مانع از ترک واجبات و انجام محرمات شود.
برای احراز عدالت حسن ظاهر افراد کافى است(2). یعنی اگر در ظاهر اهل گناه نباشد و از او گناه کبیره دیده نشود، عدالت دارد و اقتدا به او صحیح است.

پی نوشت ها:
1. امام خمینی، توضیح المسائل، مسئله 1453؛
آیت الله خامنه ای، رساله اجوبه الاستفتائات، سؤال563.
2. آیت الله خامنه ای ، رساله اجوبه الاستفتائات ،سؤال 562.