عرض سلام و خسته نباشید .

یک سوال دارم امیدوارم کمکم کنید.

حقیقتا بنده شب ها احساس می کنم روح مرده ها یا جن ها مزاحمم می شوند. مثلا شب ها در حین خواب و بیداری صداهای عجیب مثل پچ پچ کردن می شنوم .گاهی صداهای سنگین پا را که بر روی زمین کوبیده می شود و کسی به سرعت می دود می شنوم. همه این ها موجب ترس من می شوند. خواستم ببینم آیا ممکن است روح اموات یا مثلا اجنه باشند؟اگر پاسختان مثبت است چطوری اون ها رو دفع کنم؟ یا اینکه من دچار خیالبافی هستم و باید برم روانپزشک؟ لطفا کمکم کنید. خدا همه را عاقبت به خیر کند. با تشکر

پرسشگر گرامی با سلام سپاس از ارتباط تان با این مرکز
بنا به اعتقاد برخي اندیشمندان وقتي فاصله روح و جسم فرد زياد مي‌شود، چيزهايي مي‌بيند كه ديگران در شرايط عادي نمي‌بينند و يا چيزهايي مي‌شنود كه ديگران نمي‌شنوند.
وقتي جسم كودك به خاطر تب شديد ضعيف مي‌شود (یا به عبارتی فاصله بين جسم و روح کودک زياد می شود) كودك هذيان مي‌گويد ،حال آن كه كودك واقعاً چيزهايي را مي‌بيند كه ما در شرايط عادي نمي‌بينيم.
مرتاضان هندي جسم خود را به نهايت تضعيف مي‌نمايند . از آن سو با ترك بسياري از لذايذ، روح خود را (هر چند غير شرعي) صيقل مي‌دهند. فاصله بين روح و جسم باعث مي‌شود كه آنان چيزهايي ببينند يا بشنوند كه ما از درك آن عاجزيم.
لذا توصيه مي شود با يك رژيم غذايي مناسب، جسم خود را تقويت نماييد. ورزش سنگين را سرلوحه زندگي قرار دهيد. تفريحات سالم خود را به ميزان زياد افزايش دهيد .
در مورد آزار رساندن برخی از جنیان شرور مطالبی نقل شده است، اما در مورد آزار ارواح انسانی ، صحیح به نظر نمی‌رسد؛ بخصوص از نظر دینی ارواح بعد از مرگ منتقل به عالم برزخ هستند و چنین اجازه ای را ندارند که هر کاری را که خواستند انجام دهند و موجب اذیت و آزار دیگران شوند.
در هر حال برای دوری از اذیت احتمالی جنیان چند راه پیشنهاد می شود :
بهترین راهکار برای در امان ماندن از شر اجنه و اموری مانند آن ، انجام برخی توصیه هایی است که در برخی روایات شده است:
1. یکی از بهترین راهکارها برای در امان ماندن از شر این موجودات ،قرائت مداوم سوره ناس و فلق است ؛ از امام صادق (ع) نقل شده که درباره آثار و برکات سوره ناس فرمود:
«مَن قرأها فی منزله کلّ لیلة، أمن من الجنّ والوسواس، ومَن کتبها و علّقها على الأطفال الصغار حُفظوا مِن الجانّ بإذن الله تعالى؛ (1) کسی که سوره ناس را در منزلش قرائت کند، از جن و وسوسه‌ها محفوظ می‌ماند . کسی که آن سوره را بنویسد و بر اطفال کوچک همراه کند ، آن اطفال به اذن خداوند از شرّ جنیان محفوظ می‌مانند».
2. همچنین از امام صادق ‌روایت شده است که فرمود‌: "هر که سوره جن را بسیار بخواند، در دنیا از چشم جنیان و دمیدن‌ها و سحر و مکر ایشان محفوظ باشد " . ( 2 )
3. در مفاتیح الجنان آمده است‌؛ امام علی (ع) ‌می‌فرماید: " برای باطل کردن سحر، این دعا را بنویسند، و با خود نگاه دارند:
"بسم اللّه و باللّه‌، بسم اللّه و ماشأاللّه‌، بسم اللّه و لاحول و لا قوه الا باللّه. قال موسی ما جئتم به السحر، انّّّ اللّه سیُبطِلُه‌ُ، انّ اللّه لایصلح عمل المفسدین‌، فوقع الحق و بطل ما کانوا یعملون‌، فغلبوا هنالک و انقلبوا صاغرین‌."(3)
3. همچنین در کتاب مزبور از پیامبر اکرم نقل شده که ‌برای دفع شیاطین و جادوگران می‌فرمایند: "آیه سخره( سوره اعراف آیه 54-56) را بخوانند: "ان ربکم اللّه الذی خلق السموات و الارض فی سته ایام ثم استوی علی العرش ،یغشی اللیل النهار ،یطلبه حثیثاً و الشمس و القمر و النجوم مسخرات بامره ،الا له الخلق و الامر، تبارک اللّه رب العالمین، اُدعوا ربکم تضرعاً و خفیه ،انه لایحب المعتدین و لاتفسدوا فی الارض بعد اصلاحها و ادعوه خوفاً و طمعاً ،ان رحمة اللّه قریب من المحسنین‌" . (4)
4. این دعا مکرر خوانده شود: «حسبی الله و کفی،و سمع الله لمن دعا ،لیس وراء الله منتهی » .
5. همچنین این دعا : « اللهمّ انّک لا یکفی منک احد‍ و انت تکفی من کل احد من خلقک ،فاکفنی شرّ الجنّ و الانس ».
6. به علاوه خواندن سوره ها و آیات قرآنى مانند : سوره «یاأیّهاالکافرون»، «قل هو الله أحد» و «آیة الکرسى» و آیه «انّى توکّلت على الله ربّى و ربّکم ما من دابّة الاّ هو آخذ بناصیتها إنّ ربّى على صراط مستقیم» (5) هم توصیه می شود .
7. وضو داشتن و ذکر «بسم الله الرحمن الرحیم و لاحول ولا قوه الابالله العلی العظیم » تکرار شود.
8. دادن صدقه و كمك به همنوعان.
9. اصلي ترين توصيه در اين باره، دوري از تنهايي و فكر نكردن به اين گونه مسايل است. زيرا فكر كردن بيش از حد به جن ممكن است باعث ايجاد توهم و مشكلات رواني ديگر شود.

پی‌نوشت‏ها:
1. بحراني، سيدهاشم، البرهان في تفسير القرآن، بنياد بعثت، 1416ه.ق، ج 10 ، ص 550.
2. طبرسی‌، مجمع البیان‌، ناصرخسرو، تهران، 1372ه.ش، ج 10 ، ص 365.
3. قمی‌، شیخ عباس، مفاتیح الجنان‌، مطبوعات دینی‌، قم‌، ص 520 و 521.
4. همان‌.
5. هود (11) ، آیه 55.