آیا در زمان حضرت سلیمان نبی اجنه ها در کالبد انسانها حلول میکردند؟

آیا اجنه ها می توانند روح انسانها را مسخر خویش سازند؟

چگونه انسان میتواند دربرابر آزار و اذیت اجنه ها ایمن شوند؟

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با این مرکز.
شیطان در وهله نخست هیچ تسلطی بر انسان ها ندارد . کار او فقط وسوسه و دعوت به گناه و زیبا نشان دادن زشتی ها و کوچک نشان دادن گناهان و جرأت بخشیدن بر گناه است:
«وَ قالَ الشَّيْطانُ لَمَّا قُضِيَ الْأَمْرُ إِنَّ اللَّهَ وَعَدَكُمْ وَعْدَ الْحَقِّ وَ وَعَدْتُكُمْ فَأَخْلَفْتُكُمْ وَ ما كانَ لِيَ عَلَيْكُمْ مِنْ سُلْطانٍ إِلاَّ أَنْ دَعَوْتُكُمْ فَاسْتَجَبْتُمْ لي‏ فَلا تَلُومُوني‏ وَ لُومُوا أَنْفُسَكُم‏»؛ (1)
«و شيطان، هنگامى كه كار تمام مى‏شود، مى‏گويد: خداوند به شما وعده حق داد و من به شما وعده (باطل) دادم. پس تخلّف كردم. من بر شما تسلّطى نداشتم، جز اين كه دعوتتان كردم و شما دعوت مرا پذيرفتيد. بنابراين، مرا سرزنش نكنيد؛ خود را سرزنش كنيد».
از این رو، شیطان در ابتدای امر بر هیچ کس و هیچ گاه بر مؤمنان ولایت و تسلط نداشته و نخواهد داشت . اگر کسی ولایت خدا را رد کند و ولایت شیطان را بپذیرد، آن گاه شیطان بر وجود او حاکم می شود و افسارش را به دست می گیرد و او را می چرخاند:
«إِنَّهُ لَيْسَ لَهُ سُلْطانٌ عَلَى الَّذينَ آمَنُوا وَ عَلى‏ رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُون‏ إِنَّما سُلْطانُهُ عَلَى الَّذينَ يَتَوَلَّوْنَهُ وَ الَّذينَ هُمْ بِهِ مُشْرِكُون‏»؛(2)
«او بر كسانى كه ايمان دارند و بر پروردگارشان توكّل مى‏كنند، تسلّطى ندارد. تسلّط او تنها بر كسانى است كه او را به سرپرستى خود برگزيده‏اند و آن ها كه نسبت به او [خدا] شرك مى‏ورزند (و فرمان شيطان را به جاى فرمان خدا، گردن مى‏نهند)».
اما جنیان، اعم از مؤمن و کافر، در عالم خودشان هستند و به عالم ما کار ندارند. آری بعضی انسان های کافر و شرور با یادگرفتن راه و رسم ارتباط با جنیان، جنیان شرور را به خدمت می گیرند و کارهایی به ضرر مؤمنان انجام می دهند. راه در امان ماندن از شر این افراد هم ایمان، تقوا، توکل و پناه بردن به خدا است . اگر کسی به خدا پناه ببرد و در امان خدا واقع شود، هیچ موجودی را توان ضربه زدن به او نیست؛ مگر این که خود خدا برای فتنه و امتحان اجازه دهد که در این صورت، به اراده خدا واقع می گردد تا ما را بیازماید . در این حال باید ببینیم در آن صحنه تکلیفمان چیست و بدان عمل کنیم تا سربلند بیرون آییم.

پی نوشت ها:
1. ابراهیم (14) آیه 22.
2. نحل (16) آیه 99 و 100.