سئوال من در مورد ابهامات به وجود آمده در دوران عادت ماهانه است شايدبه خاطر شرايط و اظطرابهاي مداوم در زمان آن تعغيراتي به وجود آمده به طوري كه دو يا سه روز قبل از شروع به يقين اين دوره لكهايي ميبينم كه گاهي به صورت خون و گاهي به رنگ قهوه اي متمايل به قرمز هستند . ا كنون نميدانم آيا در موقع ديدن اين لكه ها نماز و روزه بر من واجبند يا نه ؟ شايان ذكر است در اين دو روز , دو يا سه بار اين وضعيت ديده ميشود و بقيه ساعات روز كاملا پاك هستم.آيا لازم است حكم را بر استحاضه قرار دهم و نماز هايم را بخوانم؟يا طبق مسائل حيض عمل كنم؟در مورد روزه هايم در ماه رمضان چگونه بايد عمل كنم؟بايد آنها را بگيرم يا نه؟
نكته آخر تمام روزهايي كه در حالت حيض به سر ميبرم با احتساب اين دو روز كه لك ميبينم كمتر از هفت روز ميشود
اين دو روز دقيقا قبل از شروع عادت ماهانه ام اتفاق مي افتد
باتشكر

@@ پرسشگر گرامی با سلام و تشکر و تسلیت ایام عزای امام حسین (ع)
ترشحات خونی که در اول عادت ماهانه است ، چنانچه از وقتی که شروع کرد ، قطع نشود و ادامه داشته باشد و لااقل سه روز طول بکشد ، از عادت ماهانه حساب می شود . اگر ادامه نداشته باشد ، بلکه قطع و وصل شود ، یعنی لکه بینی باشد ،مثلا دو روز دو یا سه بار این وضعیت دیده می شود و بقیه ساعات روز کاملا پاک باشد که در پرسش شما بیان شده، از عادت ماهانه حساب نمی شود ، بلکه استحاضه است . ( 1 )
در این حالت نماز و روزه شما صحیح می باشد . باید به اعمال زن مستحاضه عمل کنید . برای دانستن احکام استحاضه بستگی دارد که استحاضه از چه نوعی باشد (قلیله و یا متوسطه و یا کثیره ) . ( 2 ) در این باره به رساله عملیه مرجع تقلیدتان عمل کنید .
لطفا هرگاه سوال شرعی می پرسید ،نام مرجع تقلید خود را ذکر کنید تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهیم .
پی نوشت ها :
1 . امام خمینی ، توضیح المسائل ، م 481 .
2 . همان ، م 393 .
ترشحات خونی که در اول عادت ماهانه است، چنانچه از وقتی که شروع کرد ،قطع نشود و ادامه داشته باشد و لااقل سه روز طول بکشد، از عادت ماهانه حساب می شود .اگر ادامه نداشته باشد، بلکه قطع و وصل شود ،یعنی لکه بینی باشد ،مثلا در اول روز باشد ،بعد قطع شود و دوباره دو ساعت دیگر یا در ظهر پیدا شود، از عادت ماهانه حساب نمی شود، بلکه استحاضه است .همین طور اگر قطع ووصل نشود ،بلکه ادامه داشته باشد ،ولی سه روز کامل نشود وقبل از سه روز کامل شدن قطع شود ،مثلا بعد ازدو روز قطع شود ،حیض نیست و استحاضه است . ( 1 )
در این حالت نماز و روزه شما صحیح می باشد . باید به اعمال زن مستحاضه عمل کنید . برای دانستن احکام استحاضه بستگی دارد که استحاضه از چه نوعی باشد (قلیله و یا متوسطه و یا کثیره ).(2)
لطفا هرگاه سوال شرعی می پرسید ،نام مرجع تقلید خود را ذکر کنید تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهیم .
پی نوشت ها :
1 . امام خمینی ( ره ) ، توضیح المسائل ، م 481 .
2 . همان ، م 393 .