فلسفه گل بر سر زدن در عزاداری برای امام حسین چیست ؟
و اینکه یکی از علما از گل سر عزاداران استفاده کردند و دیگر دجار چشم درد نشدند لطفا توضیح دهید
متشکرم
با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز.
در آموزه ¬هاي ديني بر اصل عزاداري تأ کيد شده است ، اما نحوه و چگونگي عزاداري مبتني بر آداب و سنت و فرهنگ حاکم در جامعه است که در قالب هاي مختلف مانند سينه زني و برافراشتن علم و زنجير زني و گل بر سر زدن و ... ظهور مي¬نمايد. بر اين اساس گل بر سر زدن نوعي ابراز عزادار بودن است که در بين بعضي از مردم با توجه به سنت و فرهنگ آن ها نمود پيدا مي کند.
براي پاسخ به سوال دوم ، به مطلب ذيل توجه فرمائيد.
در احوالات آيه الله بروجردي نقل مي کنند:
يک وقت در محضر آيت الله بروجردي درباره ديد چشم بحث شد. ايشان با اينکه سن شان قريب نود سال بود، هيچ وقت احتياج به عينک پيدا نکرده بودند . دور و نزديک را بدون عينک مي ديدند . در موقع مطالعه هم، هرگز عينک به چشم نمي زدند، مي فرمودند:
در بروجرد که بودم ، يک وقت در اثر مطالعه زياد در چشمم احساس ضعف کردم و درد چشم گرفتم، در بروجرد مراسم مخصوصي روز عاشورا اجرا مي گردد، بدين ترتيب که: در نقطه هاي مختلف شهر گِل درست مي کنند و مردم خود را در آن روز با گِل از سر تا پا آغشته مي کنند و دسته دسته به عنوان عزاداري حرکت مي کنند، من هم يک روز عاشورا، در آن جمع بودم و به قصد استشفا مقداري از گِل بدن يکي از افراد را گرفته و بر چشم خود ماليدم، چشمم خوب شد. از آن تاريخ درد چشم بر من عارض نشده است، ولي تا زماني که زنده هستم ، راضي نيستم اين موضوع بازگو شود.
بنابراين مرحوم آيه الله بروجردي به قصد توسل و استشفا اين عمل را انجام دادند.






