من گاهی اوقات نمی توانم فکرم را کنترل کنم و فکر های بد و منحرف کننده به ذهنم خطور می کنه اما فقط در قالب فکر است و هیچ گونه عملی صورت نمی گیرد آیا برایم گناه نوشته می شود؟

پاسخ:
با سلام و تشکر از ارتباطتان با اين مرکز.
فکر گناه، گناه نيست. تا وقتي که انسان خود را به گناه آلوده نکند، حتي اگر مقدمات آن را فراهم کرده باشد، گناهي در نامه او ثبت نمي‏شود اما فکر و انديشه گناه، پاکي و صفاي قلب را از بين مي‌برد و انسان را به ارتکاب آن وا مي‌دارد. حضرت علي(ع) فرمود: «من کثر فکره في المعاصي دعته إليها؛(1) کسي که در مورد گناهان زياد فکر کند، گناهان او را به سوي خود مي‌کشند».
نيز فرمود: «خوض النّاس في شيءٍٍ مقدّمة الکائن؛(2) فرو رفتن و تفکر در مورد چيزي، سرآغاز پيدايش آن چيز است».
از اين رو حضرت مسيح به پيروان خود فرمود: «موسي بن عمران به شما دستور داد زنا نکنيد، اما من به شما سفارش مي‌کنم فکر زنا را هم نکنيد، زيرا کسي که به زنا بيانديشد، مانند کسي است که در اتاق زيبا و رنگ‌آميري شده‏اي، آتش روشن کند. در اين صورت هر چند ممکن است خانه در آتش نسوزد، لکن دست کم دود آن اتاق را سياه و خراب مي‌کند».(3)

پي‌نوشت‏ها:
1. غررالحکم، ج5 ص321.
2. همان، ج3 ص451.
3. بحار الانوار، ج 14، ص 331.