با سلام. من به مدت چند سال ( دقیقا تعداد سالها را نمی دانم) بدون انجام غسل جنابت که نمی دانستم بر من واجب است نماز و روزه گرفته ام. می خواستم بدانم الان که متوجه این خطا شده ام، چه باید بکنم؟

با تشکر

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباط تان با اين مرکز.
اگر جنب شده اي و مني از تو بيرون آمده و مي دانستي جنابت چيست ،و لي نمي دانستي غسل لازم دارد، از وقتي که جنب شده اي و غسل جنابت نکرده اي ،نماز ها و روزه هايي که با حال جنابت انجام داده اي ،باطل است . بايد به تدريج قضا کني . اگر جنابت را نمي دانستي ،روزه ها قضا ندارد و فقط نماز ها قضا دارد.(1)
اما اگر جنب نشده اي ،نماز ها و روزه هايت صحيح واقع شده است و قضا ندارد.
اگر زن بر اثر تحريک هاي جنسي به قدري تحريک شود که به اوج لذت و شهوت جنسي برسد و در آن حال مايعي از او خارج شود ،جنب مي شود.
اگر به اوج لذت نرسد و مايع خارج شود و يا به اوج لذت برسد، ولي مايعي خارج نشود و يا شک کند که مايعي خارج شد يا نه، جنب نمي شود و غسل لازم نيست.
زن اگر يقين به خارج شدن مني پيدا کند ،جنب مي شود . اگر يقين پيدا نکند ،جنب نمي شود. بنابراين مواقعي که زن بر اثر تحريک هاي شهواني مقداري لذت مي برد و در آن حال رطوبتي از او خارج مي شود ،چون به اوج شهوت نرسيده ،جنب نمي شود . رطوبت خارج شده هم پاک است . وضو و غسل را باطل نمي کند.(2)
اوج لذت و شهوت به حالتي گفته مي شود. که در آن حال معمولا انسان از خود بي خود مي شود . لذت زيادي مي برد و مني بيرون مي ريزد. بعد از تمام شدن آن حال انسان احساس تخليه شدن و ارضا مي کند .حالت شهوتش تمام و بدنش سست مي شود . حالت تحريک آميزي که قبل از تخليه شدن داشت ،ديگر آن حالت را ندارد. مثل اين که انسان گرسنه دلش غذا مي خواهد، ولي وقتي غذا خورد و سير شد ،ديگر ميل به غذا ندارد.

پي نوشت ها :
1. امام خميني، استفتاآت ،ج1 ،س 93و155 ازغسل جنابت.
2. آيه الله خامنه اي ، استفتائات ، س171 .