1-گوش دادن به اهنگ هایی که خواننده انها زن هستند اگر از روی لذت جنسی نباشد گناه دارد؟

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز
به فتواي برخي مراجع ، اگر موسيقي نواخته شده از نوع حلال باشد و زن خواننده هم به طور غنا نخواند و به قصد لذت هم گوش داده نشود ، گوش دادن اشکال ندارد وگرنه حرام است .
مقام معظم رهبري درمورد موسيقي فرمودند:
موسيقي دونوع است:
1- موسيقى که به نظر عرف مردم، مطرب، و متناسب با مجالس لهو و لعب و عياشي و عيش ونوش باشد.اين قسم موسيقي حرام است .فرقي نمي کند که موسيقي کلاسيک باشد يا سنتي.
2 ـ موسيقى غير مطرب و معمولى كه انسان را به هيجان شهوى وادار نمي‌كند . اين قسم موسيقي حرام نيست. نيز اگر موسيقي مشکوک باشد که آيا از قسم حرام است يا از قسم حلال؛ گوش دادن به اين موسيقي مشکوک هم اشکال ندارد ، گرچه خوب است که انسان احتياط کند.(1)
گوش دادن به صداى زن هنگامى كه شعر و غير آن را با آهنگ و ترجيع مى‏خواند، اعم از اينكه شنونده ، جوان باشد يا خير، مذكر باشد يا مؤنث چه حكمى دارد؟ اگر آن زن از محارم باشد، حكم آن چيست؟
اگر صداى زن به صورت غنا نباشد و گوش دادن به صداى او هم به قصد لذت و ريبة نباشد و مفسده‏اى هم بر آن مترتّب نگردد، اشكال ندارد و فرقى بين موارد فوق نيست.(2)
اما برخي مراجع مي گويند : «گوش فرا دادن به خواننده زن اگر باعث تحريك هم نشود ،جايز نيست» .(3)
اصولاً گوش دادن به آواز زن خواننده گرچه به صورت غنايي نخواند ،‌آثاري دارد وبهتر است انسان از آن دوري گزيند.

در ارتباط بعدي مرجع تقليد خود را مشخص كنيد تا پاسخ بر اساس فتواي مرجع تان ارائه شود.
پى‏نوشت‏ ها :
1. آيت الله خامنه اي ،استفتاآت ،سوال1127و1139.
2. همان ،ص 252 ، سوال 1145.
3. آيت اللّه فاضل , جامع المسائل , ج 1 ص 484 , مسئله 1742.