در صورتی که شخصی را دوست داشته باشیم، چگونه خود را برای او ارزشمند سازیم و به او بفهمانیم که دوستش داریم؟
اگر مقصودتان همکلاسی و دختری است که زیاد دوستش داری، ابتدا پاسخ سؤال اوّل و پاسخهای ضمیمه را به خوبی مطالعه کنید. در پاسخ تأکید داشتیم که نباید دوستی و حتى اظهار دوستی افراطی باشد، زیرا زیادهروی در هر چیز باعث دلزدگی و رنجش میشود. اظهار دوستی بیش از حد شما نه تنها باعث جلب دوستی او نخواهد شد، بلکه چه بسا باعث رنجش و دلزدگی شود و نه تنها شما را به هدفتان نزدیک نمیکند، بلکه از آن دورتر میشوید.
برای ارزشمند ساختن خودتان لازم است که متعادل و منطقی برخورد کنید. خوبی و محبت کردن، خوشرو بودن، سلام کردن و غیره این احساس را تقویت میکند. در عین حال نباید در این مسئله وسواس داشته باشید که در فکر او نسبت به شما چه میگذرد.
برای فهماندن دوستیتان، اصرار زیادی نداشته باشید. همین که به او میگویید: دوستتان دارم و حرکات و رفتارتان به طور معمول و متعارف نشان دهنده آن باشد، کافی است. وسواسی بودنتان در همین مسئله، آسیبهایی را که در سؤال آوردید، به همراه خواهد داشت.
مطمئناً اگر او لیاقت دوستی و محبتتان را داشته باشد به همان شکل ساده که بگویید دوستشان دارید، کفایت کند و نباید زیادهروی و سختی به خرج دهید و نگران باشید.
هر انسانی نشانههای محبت و دوستی را در طرف مقابل میبیند و مطمئناً متوجه خواهد شد، پس اگر او شما را دوست داشته باشد، اظهار خواهد کرد.
اما اگر خانواده مخالف باشند، باید ببینید که علت مخالفت چیست. در بسیاری از مواقع انسان چون خودش در وسط معرکه قرار دارد، متوجه جریان نیست و کسانی که از بیرون نظارت میکنند، بهتر میتوانند عیبها و کاستیها را تشخیص دهند، به خصوص در معرکه عشق که باعث میشود انسان بدی و عیب را نبیند.
عشق و علاقه به کسی یا چیزی موجب میشود که انسان آن را زیبا ببیند، به همین خاطر شناخت صحیحی از آن نخواهد داشت، اما کسی که از بیرون نظارت میکند، بهتر تشخیص میدهد، به خصوص اگر پدر و مادر و خانواده باشند که دلسوز و نگران زندگی، خوشبختی و آینده انسان باشند.
اگر مقصودتان از شخص دیگر، جنس مخالف (پسر) باشد، مسئله تا اندازه زیادی فرق میکند؛ زیرا این جا علاوه بر مشکلات و مسایلی که در بالا به آنها اشاره شد، از نظر شرعی و اجتماعی با محدودیتهایی رو به رو هستیم و باید مراقبت بیشتری داشته باشید. در اینجا ممکن است با برخی از آسیبهای اجتماعی، خانوادگی و حتى روانی و درونی مواجه شوید که نباید از آنها غفلت نمایید.
چنانچه مقصودتان فرض دوم باشد، در مکاتبه بعدی برای ما بنویسید تا اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهیم. در اینجا تنها میتوانیم تأکید نماییم که نقش خانواده در مسئله ارتباط با جنس مخالف و حتى ازدواج با او بسیار مؤثر است که نباید توسط شما نادیده گرفته شود.