اگر شخص گناهکار جهنمی شهید شود باز هم به بهشت می رود؟

از برخی از روایات استفاده می شود که، با ریختن اولین قطره خون شهید، تمام‌گناهان او بخشیده می‌شود. بخشی از سخنان پیامبر(ص) درباره پاداش شهیدان به قرار زیر است‌: "هنگامی که شهید از مرکب فرو می‌غلتد، هنوز به زمین نرسیده‌، حوریان بهشتی‌، به استقبال او می‌شتابند و نعمت‌های بزرگ معنوی و مادی که خدا برای او فراهم ساخته است‌، برای او شرح می‌دهند و هنگامی که شهید بر روی زمین قرار می‌گیرد، زمین می‌گوید: آفرین بر روح پاکیزه‌ای که از بدن پاکیزه پرواز می‌کند، بشارت باد بر تو، نعمت هایی در انتظار توست که هیچ چشمی ندیده و هیچ گوشی نشنیده و بر قلب هیچ انسانی خطور نکرده است‌.(1)
در روایت دیگر وارد شده است که تمام گناهان جز بدهکاری وی به مردم بخشیده می شود
که بلافاصله پس از ریخته شدن نخستین قطره خون شهید، جز بدهکاری، همه گناهان را از او زدوده می شود.
«عن ابی جعفر(ع) قال: اول قطره من دم الشهید کفاره لذنوبه الا الدین، فان کفارته قضاؤه؛ امام باقر(ع) فرمود: نخستین قطره از خون شهید، پوشاننده گناهان او جز دین است؛ چرا که کفاره دین، پرداخت آن می باشد» (2)
بنا بر این شهیدان هر چند گناه کار باشند ، اگر حق الناس به عهده آن ها نباشد وارد بهشت خواهند شد.
در ضمن توجه داشته باشید که بسیاری از انسان ها به خاطر گناهانی که انجام می دهند ، در ابتدا وارد جهنم شده و پس از آن ، اگر انسان های مومن و نیکوکار هم باشند ، در نهایت وارد بهشت خواهند شد و چنین نیست که همه کسانی که در جهنم عذاب داشته باشند ، عذاب آنها دائمی و ابدی باشد.
پاورقی:
1) تفسیر نمونه‌، آیت الله مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 3، ص 173 ـ 172، دار الکتب الاسلامیه‌.
2) وسائل الشیعه، ج 18، ص 326