در روایات است که امام را جز امام غسل ندهد و بر او نماز نخواند. چرا بر پیکرامام حسین قوم بنى اسد نماز گزاردند؟

این بحث در این زمان , نتیجهء عملى و اعتقادى ندارد و از ضروریاتى نیست که بر اقرار و انکار آن اثر مهمى ثابت شود. اگر کسى منکر این مسئله بشود, گناهکار یا غیر مسلمان نیست .
از روایاتى که در دست داریم , استفاده مى شود امام را امام بعدى باید غسل دهد. سه روایت در اصول کافى , کتاب الحجة وهفت روایت در بحارالانوار جلد 27ص 288وارد شده که بعضى از آن ها دلالت مى کند امام باید توسط امام بعدى غسل داده شود. درزمان امام رضا7عده اى به نام واقفیه بودند ک عقیده داشتند امام موسى بن جعفر نمرده و امامت به او ختم شده است . این گروه به شیعیان و پیروان امام رضامى گفتند:اگر ایشان امام استو اگر امام موسى بن جعفر در بغداد شهید شد وامام رضا در مدینه بود, چطور امام رضا بدن پدرش را در بغداد غسل داد؟ امام رضا به یاران خود فرمود: در جواب آنان بگویید: شما چه مى دانید چه کسى او را غسل داده است ؟(1)
از بعضى روایات استفاده مى شود جبرئیل و ملائکه براى غسل امام حاضر مى شوند, زیرا آنان بودند که در چاه به یارى یوسف رسیدند.(2)
علامه مجلسى گفته که در روایات آمده : امام رضا7در غسل و کفن و دفن پدرش امام کاظم 7در بغداد حاضر شد. درروایت ابى الصلت آمده : امام جواد7در خراسان بر غسل و کفن پدرش حاضر شد.(3)
امام شخصیتى است الهى و مسئولیت وظیفه اجتماعى و امامت و رهبرى جامعهء اسلامى را بر عهده دارد و شهادت او در جامعه تأثیر دارد. لذا وقتى رهبران سیاسى کشورها از دنیا مى روند, فوراً اعلان نمى کنند و پس از شور و مشورت و تعیین رهبرى بعدى , خبر را اعلام مى کنند.
دربارهء امام رضا7که در خراسان به شهادت رسید و فرزندش امام جواد در مدینه بود و نیز دربارهء امام عسکرى که فرزندش حضرت مهدى ظاهراً او را غسل نداد, همین بحث و سؤال مطرح است . در این گونه موارد باید بگوییم از نظر ظاهرى دیگران امام را غسل دادند, ولى بر اساس روایات در واقع امام جواد یا امام رضا, خود را براى غسل دادن پدر رساندند.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.اصول کافى , کتاب الحجة, ص 225
2.اصول کافى , کتاب الحجة, ص 225
3.بحارالانوار, ج 27 ص 288