می‌خواهم بدانم دخترها تا چه حد در ازدواج حق انتخاب دارند. از این که می‌گویند دختران پرده بکارت دارند، می‌دانم راست است،‌ولی ...

پرسش: می‌خواهم بدانم دخترها تا چه حد در ازدواج حق انتخاب دارند. از این که می‌گویند دختران پرده بکارت دارند، می‌دانم راست است،‌ولی اگر برخی نداشته باشند، دلیلش چیست؟ در صورتی که آنان، هیچ کاری انجام نداد‌ه‌اند کسانی که هیچ گناهی ندارند، چرا باید از زندگی محروم باشند؟
پاسخ:
اسلام به طور مطلق حق انتخاب همسر را به دختران داده و در این امر آزادند، چرا که آنان نسبت به آینده، باید تصمیم بگیرند.
عقد نکاح و ازدواج بدون اذن و رضایت دختر صحیح نیست، حتى اگر دختر مجبور شود و قبول کند، اثر شرعی ندارد و احتیاج به طلاق هم ندارد. تصمیمی که پدر یا دیگران برای دختر می‌گیرند، صحیح نیست(1)، بنابر این ازدواج دختر و پسر در صورتی صحیح است که دختر در انتخاب همسر آینده خود کاملاً آزاد باشد و با میل و رغبت تن به ازدواج دهد. البته دختر باکره در عین حالی که در انتخاب همسر آزاد است، بدون اجازه ولیّ (پدر) نمی‌تواند ازدواج کند، چون چه بسا ممکن است به دلیل عدم تجربه و غلبه احساسات یا دلایل دیگر درست انتخاب نکند از این رو از تجربه بزرگ‌تر استفاده می‌کند.
طبق گفته پزشکان، پرده بکارت در اکثر دختران تا هنگام ازدواج باقی می‌ماند، ولی در بعضی دیگر به واسطه امر ساده‌ای ممکن است زائل شود، مانند تصادف، ورزش، سوار شدن بر دوچرخه و موتور و پرت شدن از روی بلندی که به طور معمول و شایع در زمان کودکی انجام می‌هند، یا ممکن است نوع پرده بکارت آنها متفاوت از دیگران باشد. بنابر این جای هیچ گونه اضطراب و نگرانی نیست و مطرح کردن پیش این و آن هم لازم نیست. در این موارد با معاینه پزشک متخصص می‌تواند تشخیص دهد که پرده بکارت بر اثر نزدیکی زائل شده یا بر اثر موارد دیگر که مطرح شد.
چنانچه دختری احساس کرد پرده بکارتی که در دیگران معمول است، ندارد، اگر لازم شد به پزشک متخصص زنان مراجعه کند تا بررسی لازم به عمل آید و از او گواهی بگیرد. این مسئله را اگر کتمان کند و به خواستگارش نگوید، مشکلی ندارد. اگر پس از ازدواج از طرف همسر مطرح شد، گواهی پزشکی اش را ارائه دهد.
پی‌نوشت‌ها:
1ـ آیةالله فاضل، جامع المسائل، ج 1، ص 408، مسئله 1443.