چگونه می توان از گناهی مانند استمناء توبه کرد ؟

توبه از هر گناهى و از جمله استمنا دو رکن اساسى دارد:
1- پشیمانى بر گناه؛
2- عزم بر ترک آن.
امام علی(ع) مى فرماید: "توبه به دل پشیمان شدن و به زبان آمرزش خواستن و به اندام ترک نمودن است".[1]
اولین گام در ترک استمنا امید به نجات از دام این بیمارى است. به گواهى پزشکان و بسیارى از افرادى که آلوده بوده اند،‌ اگر از طریق صحیحى وارد شوید، نجات از آن مانند دیگر اعتیاد ها مسلّم و حتمى است. البته این عادت که سال ها به صورت طبیعت ثانوى در آمده، یک شبه از سر به در نمى رود، ولى به تدریج ترک خواهد شد و در مدت نسبتاً کوتاهى آثار شوم آن زائل خواهد گشت.
گام دوم: تصمیم، اراده و صبر در برابر خواسته هاى نفسانى است. اگر قبلاً تصمیم گرفته اید ولى باز آن را شکسته اید، مأیوس نشوید. بیایید از نو تصمیم بگیرید. با در نظر گرفتن سرانجام این گناه و بررسى تمام جوانب مسئله و بسیج کردن تمام نیروهاى معنوى خود، به خصوص ایمان به خدا عزم خود را در ترک استمنا راسخ کنید و با جدیت وارد عمل شوید و با زبان جارى کردن استغفار و طلب مغفرت و عزم بر ترک گناه مطمئن باشید گناه سابق شما بخشیده شده است. استمنا علاوه بر ضررهاى جسمی، مشکلات روحى نیز به دنبال دارد. به یقین با ترک این عادت ناپسند مشکلات رفتارى شما نیز برطرف خواهد شد.
سعى کنید خاطرات تلخ گذشته را به بوته فراموشى بسپارید و بر نقاط قوّت خود تأکید و اصرار ورزید تا از این طریق اعتماد به نفس و خود باورى شما تقویت گردد.
پی نوشت ها:
1. غررالحکم، ج 1، ص 93.