کفاره

مطلب ارسالی شما بعد تایید مدیریت در سایت نمایش داده خواهد شد.

اگر فرد در بيداري متحلم شد چه حكمي دارد اگر باطل تعداد روزه وكفاره چقدر است

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
اگر انسان در روز کاري کند که جنب شود، در صورتي که قصد خروج مني را نداشته و عادت او هم بر اين نبوده که با اين کار جنب شود ،روزه او صحيح است ، هر چند که اتفاقي مني خارج شود .(1)
در غير اين صورت روزه باطل است . علاوه بر قضا بايد کفاره هم بدهد.
براي پرداخت کفاره انسان يا بايد شصت روز روزه بگيرد ويا شصت فقير را سير كند يا به هر كدام يك مد(750 گرم) كه تقريباً ده سير است، طعام يعنى گندم يا جو و مانند اين ها بدهد .چنانچه توانايي روزه وتمکن مالي براي دادن طعام را ندارد، هر چند مد که مي تواند به فقرا طعام بدهد . اگر اصلا نتواند طعام بدهد ، بايد استغفار کند .(2)
کفاره را انسان بايد به صورت طعام بدهد .دادن پول کافي نيست . در صورتي که مبلغ کفاره را به دفتر مرجع ويا فرد مطمئني بدهد که او طعام خريده و به فقير بدهد، کافي است.
مبلغ هر مد طعام 400 تومان مي باشد و مبلغ کفاره يک روز باطل کردن عمدي روزه 24000تومان مي باشد.(3)
پي نوشت ها :
1. آيه الله خامنه اي ،استفتائات،س786 .
2. آيه الله خامنه اي ، استفتائات ،س811 .
3. سوال تلفني از دفتر (7746666-0251) آيه الله خامنه اي .

با سلام و آرزوی قبولی طاعات. دختری 27 ساله هستم.سال گذشته بعلت مشکل سنگ کلیه پزشک روزه را برایم ممنوع کرد امسال با پرس و جوی بیشتر متوجه شدم برایم ضرری ندارد. اکنون باید چکار کنم؟ آیا مرتکب گناه شده ام.برای جبران چه راه هایی وجود دارد. سوال بعدی من درباره نماز و روزه هایی است که قبلا نخوانده و نگرفته ام. من بعلت رشد و زندگی در خانواده ای که مذهبی نبودند دیر با احکام آشنا شدم. تقریبا از سن 17 سالگی نماز و روزه انسجام یافته داشته ام. باید برای قضای روزه هایم چه کنم؟ نماز ها را که باید قضا کنم اما برای جبران این غفران باید دیگر چه کرد؟ حکم هر دو عمل مرا بیان بفرمایید لطفاً. التماس دعا

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
در فرض سؤال اگر در سال هايي که تکليف شرعي نماز و روزه بر شما واجب بوده است مي دانستيد که روزه گرفتن واجب است بايد قضاي روزه ها را بگيريد و علاوه بر قضا براي هر روز در صورت توان مالي کفاره نيز بدهيد.
اما اگر اصلا نمي دانستيد که روزه گرفتن واجب است دراين صورت فقط گرفتن قضاي روزه هاي سالهايي که نگرفته ايد کفايت مي کند و کفاره واجب نيست.(1)
در هر صورت: به جا آوردن قضاي نماز و روزه هايي که در وقت آن ها انجام نشده ، واجب است، هر چند سال ها نماز و روزه اش قضا شده باشد ، بايد قضاي نمازها خوانده و روزه ها گرفته شود . جز خواندن نماز هاي قضا و گرفتن روزه هايي که ترک شده است، هيچ راه براي جبران آن ها نمي باشد.(2)
براي آن که قضا کردن نماز ها براي شما موجب مشقت نشود و فشار زيادي وارد نيايد ، راه آسان قضا کردن تدريجي است، يعني مي‌توانيد با هر نماز واجب يک نماز قضا بخوانيد، مثلا با نماز صبح يک نماز صبح را قضا کنيد و با نماز ظهرو عصر ، نمازقضاي ظهر وعصر را به جا آوريد . هم چنين با نماز مغرب و عشا مثل همان را قضا کنيد. در صورتي که در ايام تعطيلي وقت بيش تري داشته باشد، در يک روز چند شبانه روز نماز قضا کند.
ضمنا مي تواند مستحبات نماز مانند اذان واقامه، و قنوت نماز ها را نخواند. فقط واجبات را به جا آورد تا زود تر قضاي نماز ها تمام شود.
هم چنين قضاي روزه را در ايامي که روزهاي آن کوتاه و خنک است، روزه بگيريد.
لطفا در ارتباط هاي بعدي نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد .
پي نوشت:
1. سؤال تلفني (7743271-0251).
2. آيت الله بهجت، توضيح المسائل، مسأله 1112.

سلام.می خواستم بدونم مادری که در حال شیر دادن بچه است یا بارداره اگر از یکسالی که تعیین شده برای قضای روزه بگذره باید روزه را با کفاره هر دو را انجام بده؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
در صورتي که روزه گرفتن در زمان بارداري و يا شير دادن ، براي بچه ضرر داشته باشد ، روزه واجب نيست، ولي بعدا بايد قضا کند . براي هر روز يک مد (750 گرم) طعام به فقير بدهد . در صورتي که روزه براي مادر ضرر داشته باشد ، کفاره لازم نيست وفقط بايد روزه ها را قضا کند .(1)
در صورتي که بدون عذر قضاي روزه را تا ماه رمضان سال بعد انجام ندهد، علاوه بر قضا بايد کفاره هم بدهد. به ازاي هر روز يک مد طعام به فقير بدهد .(2)
اما در صورتي که نگرفتن قضاي روزه به خاطر شير دادن به بچه ويا بارداري باشد ، کفاره واجب نيست .
پي نوشت ها :
1 .آيه الله مکارم ، توضيح المسائل ، م1453.
2. همان ،م1434.

مطلب ارسالی شما بعد تایید مدیریت در سایت نمایش داده خواهد شد.

با عرض ادب و سلام خدمت شما .طاعات و عبادات ،نماز و روز ه تان انشآلله مورد در گاه حق تعالی قرار بگیرد ببخشید: آیا قسم خوردن های روزانه که به صورت عادت پدیدار می شود از نظر شرعی چه حکمی را در بر دارد

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
قسم خوردن اگر دروغ باشد ، حرام است ، اما به خودي خود حرام نيست ،
حال اگر كسي‌ كه‌ بالغ‌ و عاقل‌ است‌، با قصد و اختيار به‌ يكي‌ از اسم‌هاي‌ خدا قسم‌ بخورد که كار مباح‌ يا مستحب‌ يا واجب‌ است‌ انجام‌دهد، بايد به‌ قسم‌ عمل‌ نمايد. اگر عمداً عمل‌ ننمايد، بايد كفاره‌ بدهد؛ يعني‌ ده‌ فقير را سيركند يا آنان‌ را بپوشاند . اگر نتوانست‌، بايد سه‌ روز روزه‌ بگيرد.(1) اگر كسي‌ به‌ نام‌ پيامبران يا امامان‌ قسم‌ بخورد و به‌ آن‌ عمل‌ نكند، كفاره‌ ندارد.(2)
پي نوشت ها:
1.توضيح‌ المسائل‌ مراجع‌، ج‌ 2، مسئلة‌ 2671 و 2670.
2.تحريرالوسيله‌ ، ج‌ 2، ص‌ 116.

سلام و عرض خسته نباشی به شما اگر کسی ناحق به قران کریم قسم بخوره و محکم دست به قران بزنه حکم ان چیه ؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
قسم به قرآن كفاره ندارد، ولي اگر قسم خوردن به قرآن به ناحق باشد و به دروغ به قرآن قسم بخورد ، گناه كرده و بايد توبه كند .
يکي از شرايط قسمي که کفاره دارد، اين است که به يكى از اسامى خداوند عالم قسم بخورد كه به غير ذات مقدس او گفته نمى‏شود، مثل خدا و الله. نيز اگر به اسمى قسم بخورد كه به غير خدا هم مى‏گويند، ولى به قدرى به خدا گفته مى‏شود كه هر وقت كسى آن اسم را بگويد، ذات مقدس حق در نظر مى‏آيد، مثل آن كه به خالق و رازق قسم بخورد، صحيح است، بلكه اگر به لفظى قسم بخورد كه بدون قرينه خدا به نظر نمى‏آيد، ولى او قصد خدا را كند، بنابر احتياط، بايد به آن قسم عمل نمايد. (1)

پي نوشت :
1 . امام خميني ، توضيح المسائل، مسئله2670و2671 و سوال از دفتر رهبري .

با سلام من مثل روزهای دیگر ماه مبارک برای سحر بلند شدم وسحری خوردم و نماز صبح را خواندم. تقریبا 2-3 دقیقه نگذشته بود که وسوسه شدم و شروع به تماشای یک صحنه از یک فیلم کردم(البته این فیلم یک فیلم سکسی نبود یک فیلم زبان اصلی بود)ولی دیدن همان صحنه از فیلم باعث تحریکم شد و منی خارج گردید بر خلاف قصد و میل باطنی و بعد از ان خیلی پشیمان بودم ودچار عذاب وجدان شدم من اصلا قصد این کار را نداشتم.بعد از ان روزه ی خودم را نشکستم و غسل جنابت کردم. حالا تکلیفم چیست ایا روزه ام باطل است؟ اگر باطل است کفاره ان چیست؟ واینکه چون روزه ام را نشکستم هیچ تخفیفی نیست؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
در مورد پرسش اگر اطمينان داشته ايد که مني از شما بيرون نمي آيد، روزه شما اشکال ندارد و قضا و کفاره ندارد،گرچه کار خلافي مرتکب شده ايد .(1)
پي نوشت:
1 .آيت الله سيستاني ،توضيح المسائل،م 1576.

مطلب ارسالی شما بعد تایید مدیریت در سایت نمایش داده خواهد شد.

ایا باید بعد از کشتن عنکبوت کفاره داد ؟

با عرض سلام و تشکر از ارتباط تان با اين مرکز
کفاره اي ندارد.کشتن حيوانات موذي و کوچک مثل سوسک، مگس، مورچه زنبور و...اگر زجر کش نکنند، اشکال ندارد و گناه حساب نمي شود .

صفحه‌ها