سلام , چند سوال داشتم در مورد غسل کردن : 1.در هنگام غسل کردن طرف راست بدن اگر آب به طرف چپ برسد اشکال دارد یا خیر ؟ 2.در هنگام غسل طرف راست می توانیم از دست چپ برای شستن طرف راست استفاده کنیم ؟ 3.در هنگام غسل کردن می توانیم صحبت کنیم ؟ 4.آیا برای هر بخش از بدن در غسل باید نیت جدا بکنیم ؟ 5.آیا نیت را باید به زبان بیاوریم ؟ 6.در شستن بخش های بدن باید فاصله بیندازیم ؟ یا بلافاصله بدون اینکه از زیر دوش کنار بیاییم می توانیم ؟ 7.در شستن بدن از دست می توانیم استفاده کنیم ؟ 8.در شستن سر و گردن باید ناف و عورتین را هم بشوییم یا فقط در هنگام شستن بدن ؟ 9.آیا مهم است که در شستن بدن از بالا به پایین بشوییم یا از پایین به بالا ؟ 10.آیا می توانیم در شصتن بدن یکبار از بالا به پایین بشوییم و دوباره از پایین به بالا و چندین بار تکرار کنیم ؟ 11.آیا در هنگام شستن بدن می توانیم سر و گردن هم زیر دوش بگیریم ؟ 12.اگر در هنگام شستن بدن سر و گردن خیس شود اشکال دارد ؟ 13.آیا یکبار غسل کردن کافیست ؟ 14.آیا با غسل مستحب می توان نماز خواند ؟ 15.آیا پیراهنی را که در هنگام جنب شدن تنمان بوده را پس از غسل کردن می توان پوشید یا در اثر عرق کردن بدن نجس است ؟ ببخشید زیاد شد ...! با تشکر و خسته نباشید

پرسش 1:
در هنگام غسل کردن طرف راست بدن اگر آب به طرف چپ برسد اشکال دارد يا خير ؟

پاسخ:
با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
اشکال ندارد. در صورتي که طرف راست بدن را مي شوييد. اگر آب به طرف چب برسد اشکال ندارد .بلکه براي آنکه يقين کند هر سه قسمت را شسته است بايد هر قسمتي را که مي شويد مقداري از قسمت هاي ديگررا هم بشويد.(1)
پي نوشت :
1. آيه الله صافي ، توضيح المسائل ، م369 .
پرسش 2:
در هنگام غسل طرف راست مي توانيم از دست چپ براي شستن طرف راست استفاده کنيم ؟

پاسخ:
بله اشکال ندارد .

پرسش 3:
در هنگام غسل کردن مي توانيم صحبت کنيم ؟

پاسخ:
اشکال ندارد.
پرسش 4:
آيا براي هر بخش از بدن در غسل بايد نيت جدا بکنيم ؟

پاسخ:
لازم نيست براي هر بخش نيت جدا بکنيد.(1)
پي نوشت :
1. آيه الله صافي ، استفتائات ، س118 .
پرسش 5:
آيا نيت را بايد به زبان بياوريم ؟

پاسخ:
در همه اعمال آوردن نيت بر زبان لازم نيست. بلکه همين اندازه که در فکرتان باشد. که چه کاري انجام مي دهيد کافي است. (1)
پي نوشت :
1. آيه الله صافي ، استفتائات ، س118 .

پرسش 6:
در شستن بخش هاي بدن بايد فاصله بيندازيم ؟ يا بلافاصله بدون اينکه از زير دوش کنار بياييم مي توانيم ؟

پاسخ:
در غسل موالات (پشت سر هم انجام دادن ) شرط نيست. پس انسان مي تواند يک قسمت بدن را الان و قسمت دوم را هر وقت که خواست بشويد و مي تواند هر قسمت را بلا فاصله بعد از شستن قبلي بشويد.(1)
پي نوشت :
1. آيه الله صافي ، توضيح المسائل ، م386.

پرسش 7:
در شستن بدن از دست مي توانيم استفاده کنيم ؟
پاسخ:
بله اشکال ندارد. مهم رسيدن آب به بدن است و براي اين کار مي توان از دست کمک گرفت .(1)
پي نوشت :
1. آيه الله صافي ، استفتائات ، س 109 .
پرسش 8:
در شستن سر و گردن بايد ناف و اورتين را هم بشوييم يا فقط در هنگام شستن بدن ؟

پاسخ:
در هنگام شستن سر و گردن لازم نيست ناف و عورت شسته شود. ولي با شستن راست و چپ ناف و عورتين شسته شود.(1)
پي نوشت :
1. آيه الله صافي ، توضيح المسائل ، م 386.

پرسش 9:
آيا مهم است که در شستن بدن از بالا به پايين بشوييم يا از پايين به بالا ؟

پاسخ:
خير ، لازم نيست که بدن از بالا به پايين شسته شود.(1)
پي نوشت :
1. آيه الله صافي ، توضيح المسائل ، م386 .

پرسش 10:
آيا مي توانيم در شستن بدن يکبار از بالا به پايين بشوييم و دوباره از پايين به بالا و چندين بار تکرار کنيم ؟

پاسخ:
لازم نيست و در صورتي که اسراف باشد اشکال دارد .
پرسش 11:
آيا در هنگام شستن بدن مي توانيم سر و گردن هم زير دوش بگيريم ؟

پاسخ:
بله اشکال ندارد .
پرسش 12:
اگر در هنگام شستن بدن سر و گردن خيس شود اشکال دارد ؟

پاسخ:
اشکال ندارد .
پرسش 13:
آيا يکبار غسل کردن کافيست ؟

پاسخ:
براي غسل يک بار شستن اعضا کافي است .
کسي که مي خواهد چند غسل انجام بدهد. مي تواند به نيت همه آنها يک غسل انجام بدهد.(1)
پي نوشت :
1. آيه الله صافي ، توضيح المسائل ، م395 .

پرسش 14:
آيا با غسل مستحب مي توان نماز خواند ؟

پاسخ:
با غسل مستحبي نمي شود. نماز خواند. بلکه بايد وضو بگيرد. تنها با غسل جنابت مي توان نماز خواند .(1)
پي نوشت :
1. آيه الله صافي ، توضيح المسائل ، م397 .

پرسش 15:
آيا پيراهني را که در هنگام جنب شدن تنمان بوده را پس از غسل کردن مي توان پوشيد يا در اثر عرق کردن بدن نجس است ؟ ببخشيد زياد شد ...! با تشکر و خسته نباشيد
پاسخ:
در صورتي که مني به پيراهن نرسيده باشد نجس نشده است پس مي توان پيراهن را پوشيد. وعرق نجس نيست.(1)
پي نوشت :
1. آيه الله صافي ، توضيح المسائل ، م 118 .