نظرجامع مراجع را خواستم درباره ی عمل تغییر جنسیت بدانم وسرانجام این حدیث چه می شود؟لعنت برمردانی که خورا مانند زنان کنند وزنانی که خود را مانند مردان کنند

پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
1-درمورد تغيير جنسيت دو نظر هست :
ا: اگرمستلزم كار حرام(مانند نگاه به بدن نامحرم) نباشد ،جايز است. (1)
ب: جايز نيست. (2)
2-در کتب روايي از امام صادق نقل شده:
لعن رسول الله المتشبهين من الرجال بالنساء والمتشبهات من النساء بالرجال (3)
سوال شما هم راجع به اين حديث است ، ولي اين حديث از ديدگاه فقيهان رجال شناس، ضعيف است و قابل استناد نمي باشد.
ثانيا منظور از تشبه، تغيير جنسيت نيست ،بلکه لباس و آرايش خاص مردان همانند زنان يا برعکس و تشبه مرد به زن و برعکس مي باشد .

پي نوشت ها:
1. امام خميني ،تحرير الوسيله ،ج2 ،ص626 ؛آيت الله خامنه اي ،استفتاآت ،ص283 ،س1278؛ آيت الله سيستاني،استفتاي تلفني از دفتر معظم له؛آيت الله مكارم، استفتاآت جديد، ج1 ،ص270 ،س1542 ؛
2.آيت الله بهجت، احكام پزشكي (تهيه از عليرضا گرم آبدشتي ) ص54 ؛آيت الله تبريزي ،استفتاي تلفني ازدفتر معظم له در قم ؛آيت الله نوري همداني ،استفتاآت ،ج2 ،ص286 ،س925 .
مقاله زير از آيت الله مومن درباره تغيير جنسيت و مباني فقهي آن است که جهت آگاهي بيش تر آورده شده است.:
http://www.islamicfeqh.com/magazines/Feqh07f/jensno.htm
3. منهاج الفقاهه - سيد محمد صادق روحاني ،ج 1، ص255.