پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم : حقّ زن به شوهرش اين است كه شكمش را سير كند و بدنش را بپوشاند و براى او هيچگاه روى درهم نكشد . بحار الأنوار : 103 / 254 / 60 منتخب ميزان الحكمة : 254

پرسش 1:
چند سوال شرح
آيا زدن ادکلن يا اسپري به چادر نماز به جاي عطر فرقي دارد؟

پاسخ:
پرسشگر گرامي باسلام و تشکر از ارتباطتان با اين مرکز
از آيت الله مکارم سوال شده است : مصرف عطرها و ادكلن هايى كه حاوى الكل مى‏باشند ، از لحاظ طهارت چه حكمى دارد؟ منظور عطرها و ادكلن‏هاى خارجى (فرانسوى، ايتاليايى و مانند آن است) كه در مغازه‏هاى لوازم آرايشى و بهداشتى به فروش مى‏رسد. آيا براى نماز اشكال دارد؟
جواب: اشكالى ندارد.(1)
در رساله توضيح المسائل ، ص37 فرموده است :
مسأله 124- الكل طبّى و صنعتى كه انسان نمى‏داند از چيز مست كننده مايع گرفته شده، پاك است. همچنين ادكلن و عطرها و داروهايى كه با الكل طبّى يا صنعتى مخلوط است.
بنابراين زدن عطر و ادکلن به چادر نماز به جاي عطراشکال ندارد و فرقي باهم ندارند.
پي نوشت:
1 . احكام پزشكى ،ص 179 .

پرسش 2:
دوم اينکه آيا خواندن قرآن به صورت روخواني هم ثواب يکسان دارد؟

پاسخ:
خواندن قرآن به صورت روخواني ثواب دارد ، ولي هرچه معرفت و آگاهي با معارف قرآن بيشتر باشد ،ثواب بيشتري دارد .

پرسش 3:

براي اقتدا کردن به پيش نمازدرنماز جماعت بايددر نيت شروع نماز چه بگوييم؟

پاسخ:

هنگام نماز اين طور نيت مي کنيد: (مثلا درنماز ظهر) چهار رکعت نماز ظهر اقتدا مي کنم به پيشنماز حاضر قربه الي الله .

پرسش 4:

درهنگام نوشتن معني آيات درکتاب درسي اگر دستمان به آيات بخورد اشکالي دارد؟

پاسخ:
اگر بدون وضو باشيد ،نبايد عمداً دستتان با آيات قرآن تماس پيدا بکند .(1)
پي نوشت:
1 . توضيح المسايل ،مسئله 338 .