پرسش 1: سلام (سئوال در توضيحات) شرح <چند روزي است با يكي از دوستانم كه استاد من به حساب مي آيد ،به سر كار مي روم كه دوستم در ماشينش موسيقي پخش مي كند و من با تو

پرسش 1: سلام (سئوال در توضيحات) شرح <چند روزي است با يكي از دوستانم كه استاد من به حساب مي آيد ،به سر كار مي روم كه دوستم در ماشينش موسيقي پخش مي كند و من با توجه به اطلاعاتي كه در مورد حرمت موسيقي دارم، براي رضاي خدا وقتي به موسيقي هاي مطرب گونه و مخصوص مجالس عروسي مي رسد، آن موسيقي را عوض مي كنم ......

پرسش 1: سلام (سئوال در توضيحات) شرح <چند روزي است با يكي از دوستانم كه استاد من به حساب مي آيد ،به سر كار مي روم كه دوستم در ماشينش موسيقي پخش مي كند و من با توجه به اطلاعاتي كه در مورد حرمت موسيقي دارم، براي رضاي خدا وقتي به موسيقي هاي مطرب گونه و مخصوص مجالس عروسي مي رسد، آن موسيقي را عوض مي كنم ........... پاسخ: پرسشگر گرامي باسلام و تشکر از ارتباط با اين مرکز. البته کاري که انجام داده ايد درست بوده اما توجه داشته باشيد به نظر آيت الله بهجت گوش دادن موسيقى مطرب و لهوي حرام است. ميزان در مطرب بودن و لهوي بودن، شأنى است، نه فعلى، و تشخيص آن با مكلف است.(1) اطراب شاُني که در فتواي ايشان آمده ،به معناي اين است که نوع مردم از شنيدن اين موسيقي به هيجان و شهوت مي افتند و به وادي گناه و غفلت رو مي آورند . ملاک تشخيص اين نوع موسيقي حرام، عرف متدنين است، نه خود شخص . لهوي بودن موسيقي بستگي به نحوه نوازندگي نوازنده دارد. البته اگر موسيقي با ترانه و اشعار لهوي و عاشقانه همراه باشد،که اشاره کرده ايد ، بر لهوي بودن آن مي افزايد . گوش دادن اين نوع موسيقي به فتواي آيت الله بهجت حرام است . اگر موسيقي لهوي نباشد و شخص را به تحرک وا ندارد ،اشکال ندارد . پي نوشت: 1. آيت ا... بهجت ،توضيح المسائل،قسمت متفرقات ، مسئله 20 .