امام على عليه‏السلام : دانش ، شريفترين شرافت خانوادگى است . كنز الفوائد للكراجكيّ : 1 / 319 منتخب ميزان الحكمة : 396

پرسش 1:
تاريخ پيامبر شرح چرا پيامبر پس از شهادت جناب رقيه توسط عثمان دختر دوم خود را به عثمان داد؟

پاسخ:
سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما ؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
رقيه به شهادت نرسيد و در اثر بيماري از دنيا رفت و پيامبر(ص) او را در بقيع دفن کرد..
مورخان نوشته‌اند که رقيه همراه شوهرش عثمان، از مکه به حبشه هجرت کرد . در آن جا فرزندي به نام عبدالله به دنيا آورد. رقيه بعد از بازگشت از حبشه، در سال دوم هجري، در اثر بيماري درگذشت .سپس عثمان با خواهر کوچک تر او ام کلثوم ازدواج کرد. شايد يکي از علل ازدواج ام کلثوم با عثمان، سرپرستي از فرزند خواهرش عبدالله باشد.
نسبت به ساير افراد، دلسوزي و مراقبت بيشتري نسبت به فرزند خواهر خود مي‌تواند داشته باشد. افزون بر اين تا آن زمان خلافي از عثمان سر نزده بود که سبب شود پيامبر دختر خود را به او ندهد. (1)

پي نوشت:
معارف ومعاريف،ج5،ص690،تاريخ پيامبر ،ص272-273 ، دکتر آيتي