حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

روز عاشورا در چه فصلی اتفاق افتاده است؟
بر اساس بررسی کارشناسی و تاریخی ثابت می شود که روز عاشورا در فصل پاییز و در 20 یا 21 مهرماه بوده است. و سرزمین عراق در تابستان هم ممکن است که روزهایش گرم شوند، علاوه بر آن تشنگی امام حسین (ع) و یارانش بیشتر به خاطر جلوگیری از  آب فرات بود، از روز هفتم محرم، نزدیک به 500 نفر مامور، مانع رسیدن  آب به خیمه گاه امام حسین (ع) شدند. در آن سه روز  72 نفر به همراه همسران، غلامان و اسبان و شترانشان نیاز زیادی به آب داشتند، ضمن آنکه بر اثر فعالیت جنگی و زخمی شدن و خون ریزی داشتن، نیاز بیشتری به آب داشتند. و روز عاشورا اوج تشنگی شان بود.
در کتاب «مقتل جامع سیدالشهداء (ع)» جلد اول این بحث را به صورت مستند مطرح کرده ایم.