حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

خواجه ربیع بن خثیم که بود؟
خواجه ربیع بن خثیم، انسان زاهد، عابد و تارک الدنیایی بود، و اهل ریسک و خطر نبوده است. در جنگها مخصوصا جنگ صفین حاضر نمی شد تا  امیرالمومنین علی (ع) را یاری کند. به حضرت عرض کرد؛ ما شما را قبول داریم و در این جنگ راه به جایی نمی بریم،‌‌ و این برادر کشی است، اگر اجازه بدهید من بروم و مرزداری‌‌ کنم. حضرت موافقت کرد و تعدادی نیرو در اختیارش گذاشت.
حدیثی از امام رضا (ع) در مورد ایشان وجود ندارد،‌‌ که فرموده باشد:‌‌ سفر طوس برای من سودی جز زیارت ربیع بن خثیم نداشته است.