حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

در مورد ماجرای شعب ابی طالب توضیح بفرمایید.
شعب به معنی دره و شکاف میان دو کوه هست. شهر مکه چون در منطقه ی کوهستانی و دره ای قرار دارد. و هر دره ای به یک اسمی نامیده می شده است، ابوطالب در یک دره نزدیک کعبه ساکن بوده است، به این مناسب آن دره به نام ابوطالب نامیده شده است.
مشرکان در سال هفتم بعثت، بنی هاشم را به رهبری ابوطالب و به جرم حمایت از رسول خدا (ص) مورد تحریم اقتصادی و اجتماعی قرار دادند، تا حضرت (ص) را تحویل دهند یا حمایت نکنند. و این را در طوماری معروف به صحیفه ی ملعونه امضاء کردند.
ابوطالب حدس زد که ممکن است در این حد محدود نشود و جان رسول خدا (ص) به خطر بیفتد، لذا کل بنی هاشم از هر جای مکه و از مومن و مشرک( به جز ابولهب)، در شعب ابی طالب جمع کرد، و جوانان را به پاسداری از وجود رسول خدا (ص) گماشتند، تا جلوی شبیخون دشمن را بگیرند. این تحریم عملا سه سال طول کشید، و در سال دهم لغو شد.