حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

کدام حکومت، بزرگترین حکومت اسلامی بوده است؟
وقتی حکومت اسلامی می گوییم منظور حکومتی است که به نام اسلام حکومت می کردند. دو تا حکومت نسبت به سایر حکومت ها قلمرو وسیعی داشتند؛ یکی حکومت خلفای عباسی مخصوصا در زمان هارون الرشید بود، البته عمده ی فتوحات در زمان بنی امیه بوده است و در زمان هارون به اوج خودش رسید، و آنها از این نظر وارث بنی امیه بودند، به طوریکه هارون فخر می کرد و می گفت: ای خورشید بتاب و ای ابر ببار، که هر جا بتابید و ببارید آنجا قلمرو حکومت من است.
از حکومت های اسلامی دیگر، حکومت عثمانی است که در حدود 600 سال حکومت کردند، و نوع کشورهای اسلامی و عربی، غیر از ایران، افغانستان و مراکش، جزء حکومت و یکی از ایالت های آنها بوده است.