حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

ذوالقرنین که بود؟
قرآن کریم ذوالقرنین را شخصیت الهی، موحد و نیکوکار معرفی می کند. و از نظر تاریخی   در حدود 600 سال قبل از میلاد حضرت مسیح، می زیسته است.
ابوالکلام آزاد در هندوستان، در حدود 50، 60 سال قبل،  با شواهد و قرائنی در کتابش می نویسد؛ کسی که قرآن از آن به ذوالقرنین یاد می کند، همان کوروش بوده است، البته نه آن کوروشی که شاهنشاهی خرابش کرده و ایرانیزه شده است. مرحوم علامه طباطبایی در تعیین مصداق ذوالقرنینی که در قرآن آمده است، اقوال و احتمالات مختلفی را بیان می کند، و از اسکندر مقدونی، کوروش کبیر و یا یکی از امیران چین نام می برد، و  در میان این مصادیق تاریخی، نظر ابوالکلام آزاد را ترجیح می دهد.