حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

بشیر بن جَزلم که بود؟
هیچ سندی در دست نداریم که بشیر بن جزلم در کربلا حضور داشته باشد. اما از ایشان دو تا رد پا در تاریخ وجود دارد؛ یکی در نقل خطبه ی یکی از خواهران امام حسین (ع) در کوفه هست.
دیگری نقش ایشان در بازگشت کاروان اهلبیت (ع) از شام به مدینه ظاهر می شود، که امام سجاد (ع) در نزدیکی دروازه ی مدینه به ایشان فرمود: بشیر خدا پدرت را رحمت کند، پدرت شعر می گفت، و آیا تو هم  بهره ای از شعر داری؟   به شهر برو  و خبر شهادت پدرم و بازگشت ما را به مردم مدینه برسان.
از این فرمایش در می یابیم که پدر بشیر از اصحاب امام سجاد (ع) بوده است، و حضرت ایشان را می شناخته است.