میخوام بدونم تا چه اندازه حرف دعانویس واقعیت دارد؟راجب به بستن بخت مگن یا میگن یک جن به شماعلاقه دارد برای همین توی کار ازدواج مشکل پیش اومد؟دعاهایی که میدن تاثیر ثبت دارد یا منفی؟

با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
پرسش گر گرامي بايد بدانيد رجوع شما به دعا نويس مورد تاييد ما نيست و نبايد تصور كنيد هر نوع مشكلي را مي توان با مراجعه به دعا نويس حل كرد و دعانويسي نيز در بسياري از افراد نوعي شيادي و كلاهبرداري شده است.
ما توصيه مي كنيم اين خيالات را كه معمولا موجب سوء ظن به ديگران و اطرافيان مي شود، از ذهن بيرون كنيد .ريشه اصلي مشكلات را در طلسم جستجو نكنيد، بلكه به جاي اين گونه فكر ها ريشه اصلي مشكلات را در كاركردهاي نادرست و حوادث طبيعي و امتحانات الهي، جستجو كنيد.
بدانيد مشكلات در زندگي علت هاي زيادي دارد مانند: آزمايش، عقوبت گناهان خود انسان، تطهير از گناه، زدودن غفلت و متوجه خدا و صفات او شدن، بي تدبيري و عدم دقت خود انسان، دارند. پس هر مشكلي را نبايد به طلسم نسبت داد.
البته براي آرامش روحي و رهايي از توهم طلسم يا سحر و جادو شدن كارهاي زير را انجام دهد.
1- هر روز صدقه بدهيد، و آيه الكرسي و سوره هاي ناس و فلق را بخوانيد. و بعد ازسلام هر نماز سه مرتبه سوره قل هوالله احد و ده مرتبه تسبيحات را بخواند.
2- هر روز آيات 51 و 52 سوره قلم (يعني از :" و إن يكادالّذين...) هم چنين آيه شريفه «إنَّ ربّكم الله الذي خلق السموات و الأرض في ستة أيّام ثمّ استوي علي العرش يغشي الليل النهار يطلبه حثيثاً و الشمس و القمر و النجوم مسخّرات بأمره ألاَ له الخلق و الأمر تبارك الله ربّ العالمين".ادْعُوا رَبَّكُمْ تَضَرُّعاً وَ خُفْيَةً إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ وَ لا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ بَعْدَ إِصْلاحِها وَ ادْعُوهُ خَوْفاً وَ طَمَعاً إِنَّ رَحْمَتَ اللَّهِ قَرِيبٌ مِنَ الْمُحْسِنِين». (1) را بخواند.
3- جهت محفوظ ماندن از سحر و جادو، شب ها پس از نماز و روزها پيش از نماز هفت مرتبه بخواند: «بسم الله و بالله سنشدّ عضدك بأخيك و نجعل لكما سلطاناً فلا يصلون إليكما بآياتنا أنتما و مَن اتّبعكما الغالبون». (2)
4- اين جملات را روي كاغذي بنويسد، و در پارچه اي بپيچيد و همراه خود داشته باشد:
« بسم الله و بالله، بسم الله و ما شاء الله، بسم الله و لا حول و لا قوّه إلاّ بالله. قال موسي ما جئتم به السحر إنّ الله سيبطله إنّ الله لا يصلح عمل المفسدين فوقع الحقّ و بطل ما كانوا يعملون فغلبوا هنالك و انقلبوا صاغرين». (3) " قال موسي ما جئتم به السحر إنّ الله سيبطله إنّ الله لا يصلح عمل المفسدين و يحقّ الله الحقّ بكلماته و لو كره المجرمون اَ أنتم أشدّ خلقاً أم السماء بناها رفع سمكها فسوّاها" تا آخر آيات سوره نازعات. در ادامه: "فوقع الحقّ و بطل ما كانوا يعملون فغلبوا هنالك و انقلبوا صاغرين و ألقي السحرة ساجدين، قالوا آمنّا بربّ العالمين ربّ موسي و هارون".
6. در صحيفه الرضا از امام رضا(ع) نقل شده است: به جهت دفع ضرر سحر و بطلان آن دستت را مقابل صورت قرار بده و بخوان: «بسم الله العظيم ربّ العرش العظيم إلاّ ذهبت و انقرضت ». (4)
7. علامه كفعمي دعايي به عنوان حديث قدسي نقل كرده است كه خداوند به حضرت محمد(ص) فرمود: كسي كه دوست دارد از سحر در امان باشد، بگويد:
ْ "اللَّهُمَّ رَبَّ مُوسَي وَ خَاصَّهُ بِكَلَامِهِ وَ هَازِمَ مَنْ كَادَهُ بِسِحْرِهِ بِعَصَاهُ وَ مُعِيدَهَا بَعْدَ الْعَوْدِ ثُعْبَاناً وَ مُلَقِّفَهَا إِفْكَ أَهْلِ الْإِفْكِ وَ مُفْسِدَ عَمَلِ السَّاحِرِينَ وَ مُبْطِلَ كَيْدِ أَهْلِ الْفَسَادِ مَنْ كَادَنِي بِسِحْرٍ أَوْ بِضُرٍّ عَامِداً أَوْ غَيْرَ عَامِدٍ أَعْلَمُهُ أَوْ لَا أَعْلَمُهُ وَ أَخَافُهُ أَوْ لَا أَخَافُهُ فَاقْطَعْ مِنْ أَسْبَابِ السَّمَاوَاتِ عَمَلَهُ حَتَّي تُرْجِعَهُ عَنِّي غَيْرَ نَافِذٍ وَ لَا ضَارٍّ لِي وَ لَا شَامِتٍ بِي إِنِّي أَدْرَأُ بِعَظَمَتِكَ فِي نُحُورِ الْأَعْدَاءِ فَكُنْ لِي مِنْهُمْ مُدَافِعاً أَحْسَنَ مُدَافَعَةٍ وَ أَتَمَّهَا يَا كَرِيم‏". (5)
توصيه مي شود:
1- در حد امكان از هر گونه تلقين و بزرگ نمايي نياز به شوهر و تأهل در خود بكاهيد. تلقين هاي كارآمد ديگر را جايگزين آن نماييد. اشتغالات ذهني شما در برطرف كردن اين نياز، ممكن است به اشتغالات فكري و عملي بي مورد و گاهي آسيب زا بيانجامد.
2ـ تمركز خود را تا زمان آمدن خواستگار و فراهم شدن مقدمات ازدواج، از ازدواج به امور مثبت ديگر ببريد. به هيچ عنوان اجازه ندهيد ازدواج تمام فضاي ذهني شما را اشغال كند.
3ـ هيچ گاه از رحمت بيكران الهي نااميد نباشيد. همواره خواهان امور دنيايي و آخرتي البته با قيد مصلحت و حكمت از خداوند حكيم باشيد، نه استجابت دعا و برآورده شدن حاجات به هر قيمتي. پس از بي قراري و عجز و ناله افسرده ساز (حتي به صورت دعا) به شدت بپرهيزيد. تأخير در برخي امور به ظاهر مثبت و ضروري نشان دهنده بيتوجهي خداوند به امور بندگانش نشأت نيست.
4-تفريحات و معاشرت هاي سالم خود را افزايش دهيد.
5ـ همواره به خود گوشزد نماييد كه سن من براي ازدواج به هيچ عنوان دير نشده، حداقل تا 35 سالگي فرصت براي ازدواج موفق را خواهم داشت. اين نكته را به هيچعنوان خود فريبي قلمداد نكنيد. به يادآوري هر روزه اين نكته ملتزم باشيد.
6ـ خانه بخت را منحصر در ازدواج ندانيد. همه برگه هاي زندگي را در موضوع ازدواج خرج نكنيد. چه بسا زنان بسيار تأثير گذاري در جامعه بوده اند كه در پرتو تحصيل و اشتغال مولد، نه صرفاً ازدواج به خانه بخت واقعي خود راه يافته اند.
7- نقش واسطه ها در معرفي دختران خوب و شايسته و دم بخت را كم نگيريد.
8- در جلسات مذهبي و به طور كلي در جمع هاي زنانه حضور فعال داشته باشيد. ضمن حفظ كرامت و شخصيت و وقار، انساني بشاش و خوشرو و پر انرژي باشيد. مطمئناً هم درشادابي و طراوت شما و هم در جلب نظر ديگران بسيار موثر خواهد بود
پي نوشت ها:
1. اعراف (7)، آيات 54 تا 56.
2. علامه محمد باقر مجلسي، بحار الانوار، ج92، ص130، مؤسسه الوفاء، بيروت، 1404 ه.ق.
3. حاج شيخ عباس قمي، مفاتيح الجنان، باقيات صالحات، باب سوم، نشر بلاغت، قم، بي تا.
4. همان.
5. كفعمي، مصباح الزاير، ص 228، انتشارات الاعمي للمطبوعات، بيروت، 1403ق.
با توجه به کمبودهای متعدد امکانات و کاهش اعتبارات پاسخگویی، مرکز ملی پاسخگویی ناگزیر به تغییر رویکرد و اقدام به تمرکز سامانه پاسخگویی کرده است.
از این رو پاسخ سوالات خود را از سامانه های زیر دریافت نمایید.
در فضای مجازی:
انجمن گفتگوی دینی: http://www.askdin.com
کانون گفتگوی قرآنی: http://www.askquran.ir
از طریق پیامک(فقط احکام شرعی): 30009640 یا http://www.30009640.ir
از طریق تلفن: 096400