سلام عواقب دنیوی قسم دروغ به قران وناحف دردادگاه که با ان حق کسی ضایع می شود را بیان کنید
ایا کسی که قسم دروغ به قران می خورد واعتقادی هم به قران واسلام نداشته باشد هم باقسم دروغ مشکلی برایش دردنیا واخرت ایجاد می شود

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
دروغ از گناهان كبيره است. چنان كه هر يك از شهادت دروغ و تضييع حق ديگران و سوگند ناحق نيز از گناهان كبيره شمرده مي شود. قسم دروغ آثار دنيوي شكننده اي دارد. باعث فقر و فلاكت در فرزندان يا قطع نسل مي گردد. چنان كه اگر توبه نكرده از دنيا برود آْتش جهنم وعده گاه آنان خواهد بود . البته آثار دنيايي قسم دروغ هنگامي زود فرا مي رسد كه اولا- به خداوند قسم خورده باشد. ثانيا - بداند كه دارد دروغ مي گويد و هنگام قسم حمد و ستايش خدا نكرده باشد. بلكه بگويد : به خدا سوگند كه مطلب چنين و چنان است. در روايت آمده است كه: قسم دروغ شهرها را ويران كند، نسل كسي كه قسم دروغ خورده منقرض مي شود. (1) و در حديث ديگري آمده است. هر كه قسم دروغ خورد تا مال مسلمانى را ببرد خداى عز و جل را ملاقات كند كه بر او خشمناك است مگر آنكه توبه كند و برگردد. (2) أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ (ع) فرمود: ثَلَاثُ خِصَالٍ لَا يَمُوتُ صَاحِبُهُنَّ حَتَّى يَرَى وَبَالَهُنَّ- الْبَغْيُ وَ قَطِيعَةُ الرَّحِمِ وَ الْيَمِينُ الْكَاذِبَة يعني صاحب سه خصلت نمي ميرند مگر آن كه كيفر كارهاي خود را در دنيا ببينند و آن ها عبارتند از: ستم‏گرى، و قطع رحم و قسم دروغ .(3)
اما در مورد شهادت دروغ : امام صادق (ع) فرمود: كسى كه شهادت دروغ دهد قدم از قدم بر نمى‏دارد مگر اينكه آتش دوزخ براى او حتمى مى‏شود.(4) امام باقر (ع) فرمود: هيچ مسلمانى براى ربودن مال مسلمانى شهادت دروغ نمى‏دهد مگر اينكه خداوند براى او عوض آن فرمان دوزخ را صادر مى‏كند.و هر كسي به زيان مسلمانى يا حتي به زيان كافرى از اهل ذمّه يا هر كس ديگرى شهادت دروغ دهد، روز قيامت او را به زبان مى‏آويزند و در پست‏ترين دركات دوزخ با منافقان هم نشين خواهد بود.(5) (پيامبر خدا (ص) فرمود: شهادت دروغ با شرك به خدا برابرى مى‏كند. (6)
توبه و راه جبران شهادت دروغ اين است كه هر مقدار مالى را كه بخاطر شهادت او از دست صاحب مال رفته است، بايد به او پرداخت نمايد: اگر ثلث مالش را از دست داده، ثلث مال و اگر نصف مالش را از دست داده بايد اين مقدار را به او بپردازد و اگر دو نفر شهادت دروغ داده‏اند و مالى از بين رفته است، هر كدام از اين دو نفر بايد نصف آن مال را به صاحبش بپردازند يا حلاليت بطلبند. و اگر آبروي او را پيش جمعي برده است بايد به گونه اي جبران كند.
پي نوشت ها :
1. بحار الانوار، علامه مجلسي ، ج 72، ص 274، مؤسسه الوفاء بيروت – لبنان ، سال انتشار 1404 ق.
2. الامالي ، شيخ صدوق، ص 424، ناشر اعلمي.
3. تحف العقول، حسن بن شعبه بحراني، ص 294 ، ناشر مؤسسه نشر اسلامي – قم، 1404 ق.
4. ثواب الاعمال، شيخ صدوق، ترجمه محمد رضا انصاري، ص 562 ، ناشر نسيم كوثر – قم
5. همان.
6. همان

موفق و موید باشید