با سلام ؛
لطفاً زمان دقیق دعای ندبه و عهد را بگویید ؟ می دانم بعد از نماز صبح است آیا از طلوع آفتاب تا یکساعت است یا قبل از طلوع آفتاب باید خوانده شود ؟ ممنون

با سلام و تشکر از ارتباط¬تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

در مورد دعای ندبه باید بگوییم که در مفاتیح الجنان مرحوم شیخ عباس قمی آمده که این دعا در چهار عید مستحب است خوانده شود عید فطر و قربان و غدیر و جمعه.و زمان آن نیز گرچه بهتر است بعد از نماز صبح باشد ولی می توان بعد از طلوع آفتاب نیز این دعا را خواند
اما در مورد دعای عهد وقت آن صبح است و روایتی که از امام صادق علیه السلام درباره دعای عهد رسیده این است: هرکس چهل روز صبح این دعا را بخواند ،خدا اورا از یاران مهدی قرار می دهد. اگر پیش از ظهور بمیرد، خدا وی را از قبرش بیرون آورده، برای هر کلمه، به او هزار حسنه می دهد و هزار گناه او را می بخشد(عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ ع أَنَّهُ قَالَ: مَنْ دَعَا إِلَى اللَّهِ أَرْبَعِینَ صَبَاحاً بِهَذَا الْعَهْدِ کَانَ مِنْ أَنْصَارِ قَائِمِنَا فَإِنْ مَاتَ قَبْلَهُ أَخْرَجَهُ اللَّهُ تَعَالَى مِنْ قَبْرِهِ وَ أَعْطَاهُ بِکُلِّ کَلِمَةٍ أَلْفَ حَسَنَةٍ وَ مَحَا عَنْهُ أَلْفَ سَیِّئَةٍ).(1)
در این روایت تنها لفظ صباح(صبح) آمده و زمان خاصی برای آن تعیین نشده، پس قبل از طلوع آفتاب یا بعد از آن می توان خواند. ولی بهتر است. بعد از نماز صبح تا طلوع افتاب باشد و در غیر این وقت اگر خوانده شد، نیز مانعی ندارد.
پی نوشت:
1. محدث نورى، مستدرك الوسائل، مؤسسه آل البيت عليهم السلام قم، 1408 ه.ق. ج 5 ؛ ص 393.