شرایط به گونه ای است که نه میتوان ورزش کرد نه روزه گرفت و نه عمل دیگری که موجب دفع شهوت شود ازدواج نیز میسر نمی باشد حتی فکر نکردن به مسائل جنسی و پرهیز از ارتباط با نامحرم هم جلوی این عمل را نتوانسه بگیرد نماز می خوانم در ماه رمضان روزه هم می گیرم و اعتقاداتم نیز در حد معمول و متوسط است روزانه میانگین 10 ساعت در مغازه فروشندگی می کنم که از مسئله بیکاری و تنهایی نیز مبرا باشم اما لاجرا هفته ای یکی دو بار دست به خود ارضایی می زنم هر بار از کرده ی خود پشیمان می شوم اما کاری نمیتوانم انجام دهم چون انسان یکی از مهمترین ابعاد زندگیش بعد جنسی و شهوانی است (البته این را دلیل کار خود نمیدانم دلیل اصلی را نیاز بدن به این کار میدانم) باید چه کرد ؟

اميد است که بتوانيم
راهنمايي‌ها مفيدي در رابطه با مساله مذکور داشته باشيم. لطفا به نکات و توصيه‌هايي که در قالب دو بخش در ادامه آمده است، توجه نماييد: بخش اول- چند نکته بسيار ضروري و مقدماتي 1- اصلاح برخي از افکار اشتباه در مورد خودارضايي شما در قسمتي از نامه بيان کرده ايد که دليل اصلي اين کار را نياز بدن مي‌دانم. اگر منظورتان اين است خودارضايي نکردن ضرر جسماني دارد. بايد گفت که اين چنين نيست. بدن هيچ نيازي به خودارضايي ندارد. اگر هم فکر مي‌کنيد وجود مني‌هاي توليد شده و انباشته شدن آنها باعث ضرر به بدن است بايد گفت که اينگونه مني‌ها ضرري ندارند اينها يا در بدن مصرف مي‌شود و يا به صورت احتلام و در مواقع لزوم خودشان از بدن خارج مي‌شود. مطمئن
باشيد که اصلا نيازي نيست تا از طريق خودارضايي، مني‌هاي ذخيره شده را تخليه کنيد. البته عده‌اي علاوه بر اينکه معتقدند خودارضايي براي بدن ضرورتي ندارد، ادعا مي کنند که اين کار ضررهاي جسمي زيادي هم براي بدن دارد. (از قبيل زودانزالي در آينده، ضعف چشم، و...). شواهد متعددي هم براي اين مساله ذکر شده است. البته ما فعلا کاري به صحت و سقم اين ادعا نداريم ما همان قدر متيقن را اخذ کرده و مي‌گوييم که خودارضايي براي بدن ضرورتي ندارد، از اين رو بهتر است اين نوع تفکر منفي را در ذهن خود اصلاح نماييد تا انگيزه شما براي خودارضايي تقويت نشود.
2- يکي از شرايط بسيار مهم براي ترک خودارضايي داشتن اراده، همت و پشت‌کار است. شما اگر صدها تکنيک را هم بخوانيد و يادبگيريد ولي در مقام عمل سستي کرده و پشتکار نداشته باشيد، نمي‌توانيد اين مساله را ترک کنيد.
از اين رو توصيه مي‌کنيم قبل از اين که دنبال تکنيک باشيد سعي کنيد از ته دل تصميم واقعي و کاملا جدي براي ترک بگيريد. نگوييد اراده ندارم، نگوييد من تصميم مي‌گيرم. ولي توانايي عمل به آن را ندارم، همه اين جملات منفي را
از ذهن خود دور کنيد؛ باور کنيد همين جملات نااميدانه، خودش مي‌تواند مانعي براي درمان شما باشد. پس بر خداوند توکل کرده، بر ائمه توسل کنيد و اعتماد به نفس داشته باشيد. خلاصه اين که اولين قدم اين است که باور کنيد و قبول کنيد که مي‌توانيد از شر خودارضايي رها شويد. خود را در مقابل اين‌کار ضعيف قلمداد نکنيد. هر چه خود را نسبت به اين مساله ضعيف بدانيد، بيشتر دچار شکست خواهيد شد. لذا از همين الان با قاطعيت افکار حاکي از ضعف و ناميدي را از ذهن خود بيرون کرده و خود را براي جنگ با اين عادت زشت( که برازنده بزرگواري مانند شما نيست)، آماده کنيد.
3- دوست گرامي طبيعي است که مبارزه با چنين عادتي سخت باشد. انتظار نداشته باشيد که اين عادت را در مدت کم و به آساني ترک کنيد. بايد سختي مبارزه را به جان بخريد و با قدرت تمام و اعتقاد راسخ در مقابل آن بايستيد. اگر در طول درمان چند بار دچار شکست شديد ناميد نشويد نگوييد ديگه تمام شد و فايده ندارد، بلکه باز هم تلاش کنيد. مثلا اگر الان در ماه 6 بار خودارضايي مي کنيد و با تلاش توانستيد آن را به 3 بار ماهش دهيد، هر چند سه بار شکست خورديد ولي در عوض سه بار هم پيروز شديد و اين يک نوع موفقيت نسبي است. بالاخره آن قدر تلاش‌تان را ادامه بدهيد که بعد از مدتي آن سه بار را هم ترک کنيد. 4- عوامل و زمينه هايي که خودارضاي را براي شما تسهيل ميکند يا تحريک به اين کار مي‌کند را شناسايي کنيد؛ مثلا ممکن است در مواقع تنهايي، معاشرت با دوستان ناباب، پرورش افکار جنسي در ذهن و... تحريک به خودارضايي شويد. بعد از شناسايي عوامل و زمينه هاي تحريک، سعي کنيد آنها
را کاهش داده و کنترل کنيد. البته شما در نامه اشاره کرده‌ايد که بيکارنيستيد، به امور جنسي فکر نمي‌کنيد، به نامحرم نگاه نمي‌کنيد و.... ولي باز تلاش بيشتري براي کاهش محرک‌ها انجام دهيد ناميد نباشيد، مطمئن باشيد همين مقدار هم که از محرکها جلوگيري کرده‌ايد، در کاهش خودارضايي بي‌تاثير نبوده؛ شايد اگر بيکار بوديد يا به نامحرم نگاه مي کرديد تعداد دفعات خودارضايي شما بيشتر از تعدا فعلي مي‌شد. در ضمن يکي از مواردي که کنترل آن تاثير بيشتري مي‌تواند داشته باشد ورود افکار جنسي و پرورش دادن آنها در ذهن است به باين ديگر بسيار بعيد است که انسان هيچکونه فکر جنسي در ذهن نداشته باشد و سراغ خودارضايي برود به هر حال در چنين مواقعي بهتر است هشيار باشيد. اگر احساس کرديد که افکار جنسي وارد ذهن شما شده و کم کم مي‌خواهيد تحريک شويد فورا بلند
شده و با قاطعيت سه بار به خود بگوييد «بسه ديگه» سپس با انجام کار خاصي مثل تلفن کردن به يکي از فاميلها يا رفتن به بيرون و جاهاي شلوغتر حواس خود را کاملا پرت کنيد. و نکته ديگر اينکه سعي کنيد در روزهايي که بيشتر احتمال مي‌دهيد دچارخودارضايي شويد حداقل 20 دقيقه ورزش کنيد، شايد با توجه به مشغله‌هايي که
داريد زمينه ورزش برايتان فراهم نباشد ولي اگر واقعا بخواهيد، مي‌توانيد 20 دقيقه براي براي خود آن هم يکي دو روز در هفته که احتمال خود ارضايي (در آن روزها ) وجود دارد، ورزش انجام دهيد.
بخش دوم: توصيه‌هاي عملي
در ادامه چند روش براي کنترل خودارضايي بيان شده است. اميد است که با دقت مطالعه کرده و با جديت و به طور مستمر اجرا کنيد. باز هم تاکيد مي‌کنيم ترک اين عادت در صورتي موفقيت‌آميز خواهد بود که شما نکات مطرح شده در قسمت قبل را مطالعه کرده و باور کنيد و الا دچار مشکل خواهيد بود.
1 - افزايش تدريجي فاصله بين دو خودارضايي
فاصلة بين دو خودارضايي معمولا چقدر است ؟
اگر فاصلة بين دو خودارضايي بر فرض سه روز است، يک روز به آن اضافه کنيد. يعني بجاي سه روز، چهار روز خودتان را ار خود ارضايي نگه داريد( طبيعتا آن قدر قوي هستيد که بتوانيد يک روز بيشتر تحمل کنيد)؛ بعد از دو سه هفته
که تحمل چهار روز برايتان آسان شد يک روز ديگر اضافه کنيد يعني پنج روز بين دو خود ارضايي فاصله بيندازيد و اين کار را نکنيد. به همين منوال بعد از مدتي که عادت کرديد و توانستيد پنج روز را براحتي تحمل کنيد، دو روز ديگر اضافه نماييد تا هفت روز شود و همينطور تدريجا جلو برويد تا هنگامي که فاصله بين دو خود ارضايي يک ماه شود وقتي که به اين مرحله رسيديد 15 روز 15 روز فاصله بين خود ارضايي ها را بيشتر کنيد .. و خلاصه اينکه به همين ترتيب ادامه ميدهيد تا اينکه فاصله بين خود ارضايي هايتان سه ماه شود. اگر به اين مرحله رسيديد معلوم است که تدريجا ارادتان قوي شده‌ است. اون موقع فورا بخودتان بگوييد ديگه بسه کلا خودارضايي را مي ذارم کنار .
2- روش دوم استفاده از خودگويي‌ هنگام خودارضايي يعني اينکه با توجه به روحيه‌اي که داريد جملات بسيار بازدارنده‌اي در مورد خودارضايي تهيه کنيد و هنگام انجام اين عمل آنها را تکرار کنيد. براي اينکه اين مساله بهتر روشن شود مثالي را توضيح مي‌دهيم. اگر احيانا شما فرد بسيار مذهبي هستيد( البته با توجه به محتواي نامه حدس ما اين است که فرد متديني باشيد) با توجه به روايت زير مي‌توانيد جملات بازدارنده‌اي براي خود درست کنيد.
پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله فرمود: ناكح الكفّ ملعون. كسى كه با دست خود نكاح كند ملعون است.
اين حديث را با خط درشت در کاغذي بنويسيد و يا اينکه اصلا آن را پرينت کرده و در جيبتان بگذاريد؛ هر موقع احساس کرديد که مي خواهيد خودارضايي کنيد آن را درآورده و بخوانيد سپس جملات زير به خود بگوييد:
«الان که دارم اين کار را ميکنم ملعون ميشوم خدا من را مي بيند. واقعا حيف نيست بخاطر چند لحظه لذت، لعن خداوند متعال را بخرم؟ آيا اين معامله به ضرر خودم نيست؟ نمک ميخوري و نمک دان مي شکني؟ از نعمت خدا استفاده مي کني بعد معصيت مي کني؟ از همون دستي که خدا نعمت داده، داري براي معصيت خدا استفاده مي کني؟»
3- انزجار درمانی يا عملی هر روز 10 تا 15دقيقه وقت تعيين کرده و در جايي آرام که رفت و آمد هم در آن وجود دارد ( مانند کتابخانه و يا جاي عمومي نسبتا خلوت) بنشينيد و خاطره خودارضايي را با جزئيات به ذهن خود بياوريد هنگامي که خود ارضايي را در ذهن خود تداعي مي کنيد فور يک خاطر وحشتناک يا انزجار آور هم در کنار آن تداعي کنيد؛ مثلا هنگامي که در ذهن خود مشغول بازي با آلت هستيد تصور کنيد پدرتان وارد اتاق مي‌شود شما را در اين حالت مي‌بينيد و يک دعواي بزرگ به راه مي‌افتد يا اينکه تصور کنيد همون لحظه حال پدرتان يا يکي از نزديکانتان خراب شده و ناچار مي‌ شويد او را به بيمارستان ببريد و بالاخره با خلاقيت خود خاطره وحشتناکي پيدا کرده و کنار خاطرة لذت آور
استمنا بگذاريد تا تدريجا بعد از مدتي تلخي خاطرة وحشتناک به شيريني خاطر لذت‌آور استمنا غلبه کرده آن را از بين ببرد. توجه داشته باشيد که اگر توانستيد نسبت به استمنا حالت تنفر پيدا کنيد، خودبخود از اين کار منصرف
خواهيد شد. اين کار را به مدت يک ماه و هر وز به مدت 10 تا 15 دقيقه انجام دهيد و حتما سعي کنيد در جايي آرام ولي داراي رفت و آمد صورت گيرد. البته اگر پيدا کردن خاطره وحشتناک برايتان مشکل است يا احساس ميکنيد تاثير کمتري دارد مي‌توانيد بجاي آن، خود را عملا در معرض يک محرک دردآور يا انزجاور قرار دهيد مثلا هنگام تداعي خاطره لذت آور استمنا مخصوصا وقتي که به اوج خود مي‌رسد درد محکمي به يکي از اعضاي خود وارد کنيد يا در همان لحظه به يک مساله بسيار چندش‌آور( مثل مدفوع انساني) نگاه کنيد، دست بزنيد و بو کنيد تا نوعي شرطي سازي بين لذت استمنا و محرک دردآور يا چندش‌آور صورت گيرد.