با سلام و تشكر از ارتباط شما با مركز ملي پاسخگويي به سوالات ديني!
زن نمي تواند در حال عادت ماهيانه در مسجد توقف كند،‌ اما وارد شدن در مسجد به صورت عبوري اشكال ندارد،‌ و همين طور وارد شدن و توقف كردن در حسينيه اشكال ندارد. دليل اين كه زن نمي تواند در مسجد توقف كند روايتي از امام باقر (ع) است. زراره و محمد مسلم از راويان برجسته شيعه مي گويند:‌قُلْنَا لَهُ الْحَائِضُ وَ الْجُنُبُ يَدْخُلَانِ الْمَسْجِدَ أَمْ لَا قَالَ الْحَائِضُ وَ الْجُنُبُ لَا يَدْخُلَانِ الْمَسْجِدَ إِلَّا مُجْتَازَيْنِ- إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يَقُولُ وَ لٰا جُنُباً إِلّٰا عٰابِرِي سَبِيلٍ حَتَّىٰ تَغْتَسِلُوا.
ما از حضرت سوال كرديم. آيا حائض و جنب مي توانند داخل مسجد شوند يا نه؟ اما فرمود: حائض و جنب نمي توانند داخل مسجد شوند مگر اين كه بخواهند عبور كنند. سپس امام فرمود خداوند متعال در قرآن كريم اين حكم را بيان كرده و فرموده است: وَ لٰا جُنُباً إِلّٰا عٰابِرِي سَبِيلٍ حَتَّىٰ تَغْتَسِلُوا،‌نبايد اين كار را در حال جنب انجام دهيد مگر اين كه د رحال عبور باشيد.(1)
پي نوشت:
1. آيت الله خامنه اي،‌ اجوبه الاستفتائات،‌ سوال222، 424.
2. حر عاملي،‌ وسائل الشيعه، ج2، ص207.