سلام.تشكر بابت پسخ به سوالهايم.

1. فرق بين استبرا و بول چيست ؟

2.نحوه انجام استبرا چگونه است ؟

3.اگر بعد از جنب شدن انسان بول كند و بعد از غسل و خارج شدن از حمام مايعي از بدنش خارج شود چه حكمي دارد ؟ آيا پاك است؟ آيا بايد بعد از جنب شدن استبرا كرد؟

4. منظور از شهوت چيست و چه نشانه هايي دارد؟

پرسش 1:
استبرا
شرح : سلام.تشكر بابت پسخ به سوالهايم. 1. فرق بين استبرا و بول چيست ؟
پاسخ:

با سلام و سپاس از ارتباطتان با مرکز ملي پاسخگويي به سوالات ديني
بول ادرارکردن است و استبرا عملي است که بعد از ادرار کردن براي خارج کردن باقي مانده ادرار از مجرا انجام مي شود.
پرسش 2:
نحوه انجام استبرا چگونه است ؟
پاسخ:

استبراء عمل مستحبى است كه مردها بعد از بيرون آمدن بول انجام مى‏دهند، و آن داراى اقسامى است. و بهترين آنها اين است كه بعد از قطع شدن بول اگر مخرج غائط نجس شده اول آن را تطهير كنند، بعد سه دفعه با انگشت ميانه دست چپ از مخرج غائط تا بيخ آلت بكشند، و بعد شست را روى آلت و انگشت پهلوى شست را زير آن بگذارند و سه مرتبه تا ختنه‏گاه بكشند و پس از آن سه مرتبه سر آلت را فشار دهند.(2)
پي نوشت:
1. امام خميني، توضيح المسائل، مسئله 72.(مطابق با نظر آيت الله خامنه اي) .
پرسش 3:
اگر بعد از جنب شدن انسان بول كند و بعد از غسل و خارج شدن از حمام مايعي از بدنش خارج شود چه حكمي دارد ؟ آيا پاك است؟ آيا بايد بعد از جنب شدن استبرا كرد؟
پاسخ:

استبراي بعد از جنب شدن عبارت است از بول کردن واستبرا بعد از بول را در پاسخ ديگر توضيح داده ايم.
اگر بعد از جنب شدن انسان بول كند و بعد از غسل و خارج شدن از حمام مايعي از بدنش خارج شود چناچه بعد از بول استبراهم کرده باشد واحتمال بدهد که مايع خارج شده از آب هاي پاک باشد دراين صورت غسل ندارد و وضوهم لازم نيست و مايع خارج شده پاک حساب مي شود.
واگر بعد از بول استبرا نکرده باشد غسل ندارد ومايع خارج شده بول حساب مي شود يعني نجس است وبراي نماز بايد وضو بگيرد.(1)
پي نوشت:
1.امام خميني، تحريرالوسيله، ج1، ص 44 مسئله 16.(مطابق بانظر آيت الله خامنه اي).
پرسش 4:
منظور از شهوت چيست و چه نشانه هايي دارد؟
پاسخ:

منظور از شهوت لذت جنسي است و در اوج شهوت مني خارج مي شود و خروج مني در مرد سه نشانه دارد:
1.همراه با لذت جنسي خارج مي شود.
2- باپرش و جستن بيرون مي ريزد.
3- بعد از خروج مني بدن سست مي شود و انسان احساس ارضا مي کند.(1)
پي نوشت:
1. امام خميني، توضيح المسائل، مسئله 346.(مطابق با نظر آيت الله خامنه اي) .