با سلام. آیا می توان خطبه صیغه موقت را به فارسی خواند. برای صیغه موقت خواندن این جمله:<<زوجتک نفسی فی مده معلوم علی مهر معلوم>> از طرف زن و گفتن قبلت از طرف مرد کافی است. مهریه تعین شده حتما باید مادی باشد.بنده برای مهریه فقط 100 صلوات با رضایت زن تعین کردم آیا کافی است یا که بایدچیزی مادی نیز تعین می کردم؟؟اگر چنین است حال باید مجددا صیغه کنم؟؟؟؟؟؟ می توان خطبه صیغه را تلفنی نیز خواند؟
با سلام و سپاس از ارتباط شما پرسشگر گرامی با مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی.
1. احتیاط واجب آن است که صیغه عقد ازدواج به عربی صحیح خوانده شود؛ ولی در صورتی که خود مرد و زن نتوانند صیغه را به عربی بخوانند، می تواند به فارسی بخوانند؛ اما باید لفظی بگویند که معنای همان صیغه عربی را بفهماند. (1)
بنابراین، اگر زن و مرد می توانند عقد را به عربی بخوانند، احتیاط آن است که خودشان به عربی بخوانند و اگر نتوانند، ترجمه فارسی همان متن عقد عربی با قصد ازدواج بخوانند.
2. اگر زن بگوید: «زَوَّجْتُكَ نَفْسِي فِى الْمُدَّةِ الْمَعْلُومَةِ عَلَى الْمَهْرِ الْمَعْلُومِ» (من خودم را به همسرى تو در مدّت معيّن با مهر معيّن در آوردم) و مرد نيز بگويد: «قَبِلْتُ» (قبول کردم)، و در صورتی که معنای این الفاظ را بدانند و همان معنا را قصد کنند، عقد، صحیح است. (2)
3. قرار دادن امر معنوی مانند صد صلوات یا تعلیم قرآن کریم، به عنوان مهریه، به نظر آیت الله مکارم اشکال ندارد. (3)
4. خواندن صیغه عقد ازدواج از پشت تلفن، اشکال ندارد.
پی نوشت ها:
1. آیت الله مکارم، توضیح المسائل، مسئله 2032.
2. همان، مسئله 2031 و 2033.
3. آیت الله مکارم، شيوه همسرى در خانواده نمونه، ص 49.