سلام از کجا باید بفهمیم ومطمئن شیم که همسر ی که میخوایم انتخاب کنیم فهمیده و با اخلاقه؟

از اينکه مي خواهيد از روي شناخت همسر خود را انتخاب کرده و ازدواج کنيد، بسيار خوب کنيد. اميد است که بتوانيم راهنمايي هاي مفيدي در مورد مساله مذکور داشته باشيم.
براي اين‌که بتوانيد فرد مورد نظر را بهتر بشناسيد و بفهميد که آيا چنين فردي مي تواند همسري مناسب براي شما باشد يا نه؟پيشنهاد مي‌کنيم توصيه هاي زير را مورد توجه قرار داده و انجام دهيد. با انجام توصيه ها علاوه بر شناخت اخلاق و فهم, مي توانيد ساير خصوصيات فرد مورد نظر را که در موفقيت يا عدم موفقيت در زندگي مشترک دخالت دارند, شناسايي کنيد.
1- يکي از ملاک هاي مهم براي ازدواج موفق هماهنگي در طرز فکر است. از اين رو توصيه مي‌کنيم پیش از رفتن به خواستگاري با خود خلوت کرده و به صورت صادقانه اصول فکري خود را که مرتبط با زندگي مشترک است، در کاغذي بنويسيد.
براي اين‌که بهتر بتوانيد اصول فکري خود را شناسايي و ثبت کنيد، دو سوال زير را در بالاي برگه نوشته و سپس به طور صادقانه به آن ها پاسخ دهيد:
ا) چه چيزهايي برايت مهم است که اگر در همسرت باشند، مي‌تواني با او زندگي کني؟
ب) چه چيزهايي برايت مهم است که اگر در همسرت نباشند، نمي‌تواني با او زندگي کني؟
ممکن است يکي بنويسد: «براي من مهم است که همسرم متدين باشد، باحوصله باشد, خانه‌دار باشد، محجبه باشد، کم تر با والدين خود رفت وآمد داشته باشد، گرم مزاج باشد و...؛ به‌گونه اي که اگر اين شرايط را نداشته باشد، نمي‌توانم با او زندگي کنم.»
با توجه به روحيات و ويژگي هايي که داريد، تمام اصول و تعصبات فکري‌تان را که مرتبط با زندگي مشترک است، شناساسايي کرده و در کاغذي بنويسيد. هنگامي که خواستيد براي خواستگاري دختري برويد، آن ها را در جلسه مطرح کرده و ببينيد واکنش او نسبت به اين موارد چيست؟ آيا تاييد يا رد مي‌کند؟
2- در مرحله بعد براي شناخت روحيات و اخلاق کسي که قصد ازدواج با او را داريد، بايد تحقيق کنيد.
در تحقيق سعي کنيد از خويشان نزديک، دوستان، همکاران، و حتي دشمنان شخصي او پرسش کنيد که روحيات دختر چگونه است. آيا با همه برخورد مناسب دارد؟ آيا زبان او تند بوده و باعث آزار ديگران است؟ آيا فردي صريح و بي پرده است؟ تا حالا با ديگران دعوا کرده است ؟ آيا زياد دعوا داشته است يا به ندرت عصباني شده و دعوا مي کند؟ و....
البته اين تحقيق براي پيش آگاهي است. بايد از طريق جمع بندي و متناقض نبودن اطلاعات, صحيح يا غلط بودن نتايج را ثابت کنيد. از اين رو تا حد امکان سعي کنيد از افراد بيش تري پرس و جو کنيد تا نتايج بهتري به دست آوريد.
3-بالاخره با اطلاع بزرگان چند مرتبه با دختر ملاقات کرده و در مورد مسائل بسيار مهمي که مربوط به زندگي مشترک است،صحبت نماييد.
در ملاقات‌ها که تحت نظر بزرگان انجام مي‌گيرد، اصول و تعصبات فکري را که قبلا آماده کرده‌ايد در جلسه مطرح کرده و در مورد آن ها بحث کنيد. سعي کنيد به دختر نيز بگوييد او هم مثل شما اصول فکري اش را از قبل آماده کند. دراصول فکري يا بايد به توافق برسيد و يا به تفاهم . اگر در اصول موارد اختلافي باقي بماند، احتمال دارد در آينده دچار مشکلاتي شويد. در ضمن در اصول فکري راجع به دينداري، اهداف آينده، مشي کلي زندگي، چگونگي ارتباط با خانواده، خويشان و نزديکان بيش تر دقت کنيد. از سوي ديگر دقت کنيد که آيا اصول فکري دختر ،حاکي از فهم بالاي او است؟
سعي کنيد در جلسات به نحوه رفتار و برخورد او با شما, والدين تان و همين طور خانواده خودش دقت کنيد, ببينيد که آيا با اخلاق خوب و احترام برخورد مي‌کند ؟ مشاهدات مي تواند اطلاعات شما را افزايش دهد.
پرسشگر گرامي
امکان دارد گفتگوهاي شما چند جلسه طول بکشد. اما تا حد امکان گفتگوها تبديل به روابط عاطفي نگردد، زيرا اگر عواطف غلبه کند، ممکن است متوجه عيوب همديگر نشويد؛ در نتيجه بعد از ازدواج و متعادل شدن عواطف، عيوب آشکار شده و مشکل ساز مي‌شوند.
4- مساله ديگر که براي ازدواج موفق لازم است، هماهنگي و متناسب بودن در ويژگي‌ها شخصيتي است. براي کشف اين مساله علاوه بر تحقيق و دقت در رفتار ايشان، توصيه مي‌کنيم که پيش مشاور رفته و تست شخصيتي کتل يا نئو را انجام دهيد؛ تا مشاور از طريق مصاحبه و اجراي تست بتواند ويژگي هاي شخصيتي شما را تا حدودي شناسايي و با يکديگر بسنجد. بعد از مقايسه مي‌تواند موفقيت يا عدم موفقيت شما را تا حدودي در ازدواج پيش‌بيني کند يا اين‌که حداقل مشکلات احتمالي را بيان مي‌کند تا از الان به فکر اصلاح آن باشيد.
اگر معلوم شود که خانم مورد نظر دچار پارانويا و بدبيني افراطي يا دچار وسواسي شديد است، بايد قبل از ازدواج درمان شود، يا اينکه خودتان را براي زندگي سخت آماده کنيد.
جمع‌بندي
براي شناسايي همسر مناسب بايد:
1- از پیش اصول و تعصبات فکري‌تان را شناسايي و آماده کرده باشيد.
2- تحت نظر بزرگان چند جلسه با دختر ملاقات کرده و در مورد اصول فکري خودتان صحبت کنيد تا ببينيد چه واکنشي دارد.
3- از خويشاوندان نزديک، دوستان، همکاران و همسايگان در مورد روحيات و ويژگي‌هاي دختر تحقيق کنيد. در پايان همه آن ها را جمع بندي کنيد.
4- هر دو نزد مشاور متبحر رفته، از او بخواهيد که از طريق مصاحبه و انجام تست، ويژگي‌هاي شخصيتي‌تان را شناسايي و با هم مقايسه کند.